lördag 23 juli 2016

Värmebölja

Hej!
Så kom då äntligen värmen. Sommens vatten blev badbart på några dagar och därmed ökade aktiviteten på sjön. Men förhoppningen om att fisket skulle bli bättre med värme har inte stämt för undertecknad. Jag har mest båtpimplat abborre de senaste veckorna och med värmen skulle det visa sig att abborrarna lämnade sitt bottenbundna liv och blev mer pelagiske och därmed svårare att få.
Bästa fisket för mig var nog den första kvällen med värme då det fortfarande fanns fisk på grynnorna på nivån 8-12 m. Ett 25 tal matabborrar plus små blev det på 3 timmar fiske.

Ett par vändor efter gös har det blivit de senaste kvällarna. Men fisket från i juni upprepades inte. 1 gös på 5,2 kg på två kvällsrundor blev resultatet. Konstigt nog var det mer lättfiskat i slutet på juni trots sämre väderförhållande. Kanhända att det ökande antal båtar på sjön vid vackert väder har en påverkan på gösen i Sommen. Tendensen att bra väder leder till bättre gösfiske har ej visat sig i år för mig.
Bästa fisket hade jag en mulen kväll i juni med duggregn som gav 5 gösar i spannet 3.5 kg-6,4 kg.
När man tror sig veta något blir det tvärtom. Det är därför fisket alltid är en utmaning.

Det har ej blivit något trollande efter Sommens rödingar i år för mig. Men flera klubbmedlemmar har haft lyckan med sig och fått röding upp mot 5 kg. Som vanligt har en fri apex eller ett bete presenterat bakom flascher eller dodger varit bra.

Värmen kommer att vara några dagar till men för mig blir det att lämna Sommen och prova lyckan på Stora Lulevattnet nästa vecka. Förhoppningsvis har värmen som nu råder satt fart på sjöns storvuxna öringar.

Henry


Solnedgång 21 juli kl 21.40 på Sommen


Fullmåne över Sommen 21 juli kl 22.15.


Två generationer (88 och 60 cm)av Sommengösar fångade i juni.


Sommenabborre fångad på 65 mm pirk och orange garn 10 krok

fredag 15 juli 2016

Resultat abborretävling

Hej!
Här kommer resultatet från onsdagens abborretävling. 7 Båtar/Team kom till start.
Sommen gick vit och vinden skrämde nog bort en del deltagare. Men vi som fanns på plats trotsade vädret. Det regnade inte i alla fall. Abborrarna gillade inte läget och det blev svårfiskat. Tendensen var att pimpel var det mest gångbara. Den senaste veckans blåst skrämde ner fisken till nivån 8-12 m och därmed var jigg och mete svårare.

Team Adell lyckades hitta fisk på en lugn frånlandsida efter 3 timmar och drog merparten av sin fisk sista halvtimmen. Tur för oss i Team THP att de inte fann fisken tidigare. Vår fångst lyckades vi pilla upp på friliggande grund ute i värsta blåsten. Vårt fiske var mer en kamp mot vinden än en fajt med fisken.

Förhoppningsvis blåser det mindre vid klubbens nästa tävling. Sommenmästerskapet i Båtpimpel den 10 september med Start och samling vid Ångbåtsbryggan vid Fiskarp.

Henry


Från Vänster. Henry, Pelle, Tommy, Niklas, Lars, Peter, Hugo och Mats


Resultat:

1.  5300 gr  THP. Tommy Johansson. Henry Hermansson och Pelle Ernst
2.  4880 gr  Adell. Lars, Siv, Peter och Niklas Adell.
3.  2510 gr  Klinten. Mats och Hugo Lanshed
4.  2300 gr  Lyckebo. Johan, Arvid och Patrik Wahlqvist
5.  1710 gr  Malmslätt. Leif Johansson. Jonas och Martin Palmqvist
6.  1440 gr  Tallvägen 6. Magnus Fridh, Mattias och Elias Karlström.
7.    320 gr  UTV. Göran Edvardsson, Johan Karlsson, Anders Pettersson och Jakob Johansson.

söndag 10 juli 2016

Resultat metetävling

Hej!
Onsdagens metetävling lockade 11 st knattar (t.o.m 10 år) och 6 st juniorer (11-15 år). Fångsten bestod till största delen av mört men även en del abborrar fångades. Alla deltagare fick fisk samt pris för sin insatts. Framtidens storfiskare visade sig behärska metet riktigt bra. För oss gamla gamla "uvar" är det roligt att de yngre förmågorna visar sitt kunnande inom sportfisket och kommer att kunna konkurrera med oss framöver.

Här under kommer en bild från dagen samt resultatlista.

Henry



 
Glada fiskare. Astrid Lindqvist t.v och Linn Ramevik t.h.
 
 
Knattar:
 
1.  690 gr  Ola Wahlqvist
2.  475 gr  Astrid Lindqvist
3.  335 gr  Arvid Wahlqvist
4.  180 gr  Nora Johansson
5.  180 gr  Stina Folkesson
6.  120 gr  Edvin Larsson
7.  115 gr  Viktor Öberg
8.   80 gr  Lisa Folkesson
9.   75 gr  Emilio Hannu
10. 55 gr  Jenny Rosental
11. 30 gr  Love Viklund
 
Juniorer:
 
1. 390 gr  Hugo Lanshed
2. 350 gr  Linn Ramevik
3. 340 gr  David Ivarsson
4. 240 gr  Hanna Ivarsson
5.   40 gr  Olle Viklund
6.   35 gr Levi Viklund