torsdag 15 december 2016

Pimpelis

Hej!
Det börjar så sakteliga bildas is på våra sjöar. De mindre gölarna i södra Östergötland håller idag torsdag (15/12) en is på 7-12 cm. Mindre sjöar en is på 3-8 cm och på Sommen finns bitvis någon cm av nyis i de skyddade vikarna.
Undertecknad har pimplat från is idag som omväxling till båtpimplet. Den mellanstora sjön jag fiskade på höll en nyis på 5-7 cm. På morgonen låg det dimma över sjön och fisket var en aning segt. Men med hjälp av solsken mitt på dagen ökade aktiviteten. Bra djup var 7-11 m. Cirka 60 loppor en kilosabborre (och en tappad) och en brax blev dagens fångst på denna sjö. Vid två tiden bytte jag till en ny sjö. Vilket resulterade i ytterligare 30 loppor.

I lördags blev det en båtpimpeltur på östra Sommen. Dimman var tät på förmiddagen och sikten var obefintlig men det lättade så småningom under dagen.  Fisket var ej det bästa men jag hittade några ansamlingar med fisk på 20 -22 m och 50-90 gr dominerade. 9 stycken  200-250 gr tog jag med hem till stekpannan. Sjön låg som en spegel och tystnaden var total.

Utskick kommer till alla medlemmar under julveckan.

Här under kommer några bilder från de sista turerna.

Henry




 
Blank sjö
 
Hästön


Morgonsolen börjar bryta igenom dimman


Brax

Kilosfisk

söndag 4 december 2016

Fångstredovisning

Hej!
Det är nu dags för en sammanställning av sportfiskeklubbarnas fångster för säsongen 2016.
Till höger under sidor hittar du mer information. Under sportfiskeklubbarnas fångster hittar du sammanställningarna för 2014 och 2015.

På fiskefronten är det nu ett mellanläge. Varken höst eller vinter. Igår lördag var undertecknad, Pelle och Johan ute på Sommen och båtpimplade. Rampen i Samhället Sommen var frusen ( det gick att gå på isen vid land) och även Svartån i Tranås. Endast Rampen i Seglarvik var öppen. Dagen blev kylig men abborrfisket var bra och många abborrar spottade nors. Vi fick fisk från 13 m ner till 22 m. Cirka 14 kg matfisk fick följa med hem.


Henry