torsdag 16 maj 2024

  Malexander sportfiskeklubb inbjuder till Gäddfestival.

Lördagen den 25 maj 2024. Tävlingstid: 09.00-16.00






Sommenmästare utses (längsta gäddan) av sportfiskeklubbarna runt Sommen som deltar i tävlingen.

Vid slutförd tävlingsdag sker telefonkontakt/sms mellan klubbarna och Sommenmästaren utses.
Tävlingen genomförs med sponsring av Sommens FVO.
 Även klubbens Km i Gäddfiske ingår i tävlingen.  Den sammanlagda längden av de tre längsta gäddorna räknas i Km. För att få starta i Malexander krävs medlemskap i Malexander Sfk.

Regler: Malexander Sfk
Deltagande i tävlingen sker på egen risk.
Tävlingstid 09.00- 16.00  
Mätbräda finns att hämta på ångbåtsbrygga 08.00-08.30. Om ej något annat är överenskommet.

Startavgift 250 kr/per båt/ lag swisha till Henry 070 -20 11 535
Spinn och trolling (Max fyra aktiva spön, spöparavan tillåtet, ej djuprigg). C&R. Vill någon behålla en matfisk går det bra.

Medlem utan Fiskekort. För de som endast är medlemmar i klubben. (I Fiske medlemskap 100:-) betalar ett tillägg på startavgiften med 75:- per person. Klubben betalar sedan fiskekortet till Sommens Fvo.

Priser till längsta gädda. Priser till Km där gäller längden på 3 gäddor (vandringspris)  Tävling arrangeras helt ideellt och hela startavgiften går till priser.
Priser betalas ut via Swish. Priser delas ut som följer. 9 deltager 3 priser , 12 deltagare 4 priser osv.
Avbruten tävling meddelas Henry 070-20 11 535 eller Göran 070- 69 64 980

Mätning:
Fångade gäddor mäts och fotograferas mot mätbräda. Bilden skall vara tydlig och avläsbar. Varje gädda skall vara lagd på samma sida.
Inmätning sker 16.30 till 16.45 vid Ångbåtbryggan. Om ej något annat är överenskommet.
Då jag tillhandahåller mätbrädor kommer ett medtävlande lag sätta tejp på min mätbräda på lördag morgon vid start på en viss cm. 
Frågor? Ring Henry Hermansson  070-20 11 535 eller Göran Edvardsson 070- 69 64 980

söndag 5 maj 2024

Dm serie. Roxen resultat

 Hej!

Roxen bjöd som vanligt på ett väldigt bra fiske. Den senaste veckans värme hade satt fart på fisken. Alla Team fick nog riktigt bra vad gäller antalet gäddor. Men alla Team fick ej de där bonus gäddorna som behövdes för en topp placering. Bäst lyckades Team Slemtub med Ingemar och Jan-Åke. 479 cm blev deras längd på 5 gäddor. Stort grattis till segern!

Längsta gädda fick Team Foulhook med en fisk på 111 cm. Grattis till en riktigt fin fisk! De placerade sig som 2 a.

Resultatet finns här till höger under flik Dm serie.

Nästa drabbning blir på Yxningen den 15 juni. En sjö med helt annorlunda förutsättningar än Roxen. Max djupet i Roxen är 7 till 8 m men Yxningen är 10 gånger djupare.

Henry


Gänget som var kvar vid prisutdelning.

fredag 3 maj 2024

Premiär Dammstugugölen

 Hej!

Premiären blev välbesökt och 35 besökare fanns på plats. Cirka 65 regnbågar kom upp. Vädret var bra och de flesta som var där hade kontakt med fisk men en hel del tappades. Det finns fisk kvar men det lätta fisket är nog förbi. Tendensen från tidigare år är att regnbågarna som varit i sjön ett tag övergår till att äta insekter och därmed är de svårare att få. Ofta vakar det kvällstid ute på sjön så fisk finns alltid kvar i sjön.

Klubben kommer att sätta i ny fisk vid ett flertal tillfällen under sommarsäsongen så det finns möjligheter för ett bra fiske framöver.

Mvh henry



Göran Edvardsson med nyfångad regnbåge.


Bryggan utanför grill platsen.

söndag 28 april 2024

Dm serie deltävling 4 maj

Dm serie 1 trolling Roxen

(Fiskekort 110:- per person i Fiske) 
rampning Stångån.

 Tävlingsregler:

Tävlingstid 10.00- 18.00 Startiden står även i Fishy appen

Start. Rampen i Stångån. 300 m norr om Upplev. 

Deltagande. Tävlingen sanktioneras genom sportfiskarna

Kod till tävling fås vid anmälan. Mätbräda  delas ut vid start

 Max 6 aktiva spön/beten per båt. Spöparavan och djuprigg tillåtet. OBS! ej planerboards. Endast artificiella beten. Betet skall läggas ut. Ej kastas.

Fångade gäddor C&R mäts mot mätbräda och fotograferasl. De 5 längsta gäddorna räknas per deltävling. Hela cm, avrundas neråt. Minimimått 60 cm

Bild skickas in via appen FISHY.nu appen för bedömning fortlöpande under hela tävlingstiden. Varje Team för egen journal över längsta gäddor (Backup). Bilderna skall vara tydliga och avläsbara för att godkännas. Varje gädda skall vara lagd på samma sida.

De 3 bästa deltävlingarna av 4 räknas för deltagande i Sm. Lägst summa av platssiffra osv. Vid samma platssiffra räknas längsta gädda. Team måste genomfört 3 tävlingar för plats till SM

3 priser till längsta totallängd vid varje deltävling. All fångad fisk oavsett art skall återutsättas. Samt medaljer till plats 1-3 i det sammanställda slutresultatet.

Tävlingsjury utses innan start. Arrangör samt 2 deltagande Team. Kaptensmöte före start. Alla skall ha flytväst/flytoverall. Ingen alkohol under tävlingen. Inget träningsfiske veckan före tävling.

Max 3 anmälda deltagare i Team/båt.( undantag kan ges vid enskild tävling.) Minst 1 deltagare i anmält Team skall finnas i båten vid deltävling. Medlemskap i sportfiskarna krävs av alla som deltar i tävlingen.

Kaptensmöte kl 09.00. Parkeringen vid rampen

Frågor? Henry 070-20 11 535, Håkan 070-59 77 810

 

lördag 27 april 2024

Premiär Dammstugugölen 1 maj

 



Fiskestart 08.00.

Välkommen till Regnbågsfiske  i Dammstugugölen.
Vid Kisavägen c:a 2 km från Malexander mot Kisa.

Kortförsäljare.
 "Frendo" Kisa, OK-Q8, Boxholm.
Göran Edwardsson  070-69 64 980.

Premiärdagen finns det dagkort att köpa vid Dammstugugölen fram till kl. 13.00
Kortpriser  dag 220:-

Tillsynsman och kontaktperson för Dammstugugölen
Göran Edwardsson  070-69 64 980.

Obs! Max två regnbågar på premiärdagen.

Välkommen Malexander sportfiskeklubb

Resultat abborrtävling

 Hej!

Det kyliga vädret den senaste veckan bidrog till att vi bara blev 4 deltagare. De som brukar vara med på vårens abborrtävling hade ej fått i sina båtar på grund av snö och kyla. Spegelblank sjö och runt 10 grader varmt var det idag. Abborrarna knep fullständigt ihop munnen. För någon vecka sedan högg de på allt som serverades. Jag lyckades få ihop cirka 20 st varav fyra större. Under en lång period under dagen hjälpte det inte ens med myska och mask. När man drog upp betet simmade de efter. Men äta ville de knappt. Därför blev det väldigt lite fisk antal mässigt sett för oss som var med. Jag fiskade i centrala Sommen utanför Malexander. Göran fiskade i Svanasjön. Stefan och en deltager till i Västra sjön. Fisket var lika svårt oavsett var man var på sjön. Jag mätte in hos Göran som suckade uppgivet efter dagens fiske.

Här under kommer bild från dagen och bild på en abborre på 1470 gr som villa äta när vädret var mer vinter än vår för en en tid sedan.

Henry

Resultat. Längden på 3 abborrar.

1. 110 cm. Henry Hermansson

2. 60 cm. Stefan Hermansson

3. 59 cm. Göran Edvardsson

4. Inget resultat.


110 cm abborre




48 cm 1470 gr

fredag 26 april 2024

Abborrtävling

 Hej!

En del av ett fiskespö skall finnas med på bilden för de som ej mäter in vid rampen i Malexander.

Henry