torsdag 29 oktober 2015

Mer båtpimpel

Hej!
Undertecknad har höstlov. Måndag, tisdag och onsdag blev det fiske på Vättern. Fisket har jag upplevt som segt. (lite fartblind är man nog) Totalt 12 fiskar har det blivit på 3 fiskedagar med lax på 5 kg som topp. Laxen har endast tagit på nivån 0,5 m till 5 meter och rödingen runt 10 m. Det har varit väldigt frustrerande att åka rakt igenom lax som rullat i ytan bland spiggen utan ett pet. Hemmagjord plugg har skördat mest fisk. Team Trutta har gästat Hästholmen och mycket snack har det blivit före och efter fisket. Kul att träffa en riktig fiskenörd.

I dag torsdag fick det bli båtpimpel tillsammans med Pelle Ernst. Han har Sm guld i lagpimpel 2011 och 2013 och specialist på pimpel med tafs. Vi valde en klarvattensjö i södra Östergötland. Ny för Pelle men ett hemmavatten för mig. Sommen får vänta till söndag. Jag fick se Pelles tafsar som har visat sig vara framgångsrika vid tävlingsfiske. Vi letade efter grov fisk och lyckades få ihop cirka 15 st 4-7 hg borrar förutom 20-60 gr. Det blev nog dött lopp mellan traditionell pirk med trekrok och pirk med tafs och enkelkrok. Pelle brände flera lunsar innan han gick upp i krokstorlek. Han lovade mig att hålla sjön hemlig. En riktig pärla enligt honom. Som tack för dagen fick jag några tafsar med Pelles specialkrokar. Nu gäller det att testa nytillskotten.

Båtpimplet har för mig blivit lika intressant som trolling på Vättern eller Sommen. Med en liten båt kan man gästa sjöar med obefintliga rampmöjligheter. Med dagens ekolod har man möjlighet att leta efter stor abborre utan att borra hundra hål i isen. Vilket gällde för tio år sedan. Det finns ett antal sjöar som väntar på besök. Det värsta är att tiden inte räcker till.

På söndag får vi hoppas att vinden blir måttlig vilket bäddar för ett bra fiske på klubbens båtpimpeltävling med start i Sommens samhälle.
Här kommer bilder från från de senaste turerna. Frostnätterna har ej funnits de senaste dagarna.

Henry

Frostmorgon med sjörök

Pelle med filéabborrar

Konstig abborre

Pelles special

Pelles krokar (nederst till vänster) i min kroklåda med enkelkrok.



Kvällsljus vid klarvattensjön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar