lördag 21 december 2019

21 december

Hej!
Vi har nu haft en gråmulen period. Solen och snön har varit en bristvara. I brist på is har undertecknad båtpimplat abborre. Bristen på ljus har bidragit till att fiskedagarna har blivit korta. Abborrarna har redan tröttnat redan vid 14.00 tiden på eftermiddagen. Trots det har jag upplevt många fina dagar på sjön. Vid några tillfällen har det varit spegelblankt och med några plusgrader i luften så har det varit behagligt att vara ute. Fångsterna har varierat och vid den bästa turen fångstmässigt sett hittade jag fisk i spannet 300 gr-700 gr på 24 m djup. Ett 30 tal av den storleken blev det på en halvtimme. Vid de flesta turerna har fisk i spannet 30 gr-300 gr dominerat.

I torsdags var Göran Edvardsson och Pelle Ernst med i båten. På förmiddagen var det lugnt men under eftermiddagen började en sydvind tillta. Vi fiskade på 19-22,5 m kurvan och det nappade bra. De små dominerade men vi fick med oss straxt över 50 filé bara abborrar ihop. Endast några måsar samt sångsvan fanns på sjön förutom vi.

Hösten måste jag säga är en underbar tid att vara ute på sjön. Kontrasten är total mot sommaren med båttrafik och vattenskotrar. Att uppleva stillheten kombinerat med natur och fågelliv ger en ro i kroppen. Som jag ej upplever vid något annat tillfälle förutom möjligtvis vid en stilla gösnatt sommartid.

Fångstrapporterna från er klubbmedlemmar runt Sommen börjar nu strömma in. Ni som ej skickat. Skicka över sms 070-2011 535  eller e post.   henry.hermansson@bahnhof.se

Här under kommer bilder från de senaste turerna.

Henry




Göran ser förväntansfull ut


Pelle fikar så fort vi lämnar rampen


Höstabborre med huvudfödan nors


En vanlig syn i höst. Grådis eller dimma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar