fredag 21 maj 2021

21 maj

 Hej!

Vår eller sommar? Tittar man i kalendern borde det nästan vara sommar men temperaturen visar snarare vår. Det kyliga vädret fortsätter och syrenen på tomten väntar fortfarande på värme. 

Idag åkte Pelle Ernst och jag till Svartån. Maj månad brukar vara starten på ett bra mete på vitfisk. Men det skulle visa sig att den kyliga maj vi upplevt gav ett ovanligt segt fiske. Ingen fisk ville äta det som serverades på förmiddagen. Pelle som fiskade med mask fick de första fiskarna. Braxen skulle det visa sig var de enda som orkade äta till att börja med.. Jag envisades med bröd och 4 timmar utan ett pet gav en konstig känsla. Jag har aldrig varit med om något liknande i slutet på maj. Min kommentar blev. " är ån rotenonbehandlad"

Sen eftermiddag vaknad fisken och äntligen gillade sarvarna  brödkulor. Vi fick mört, braxen och sarv men fisket var extremt segt. Men vi kunde glädjas åt brun kärrhök. lärkfalk, duvhök och en ormvråk förutom kanadagås och de vanliga vår fåglarna. Det får bli ett nytt mete försök när värmen väl kommer.

Kylig vecka väntas men nästa helg är det gäddfestival på Sommen. Inbjudan kommer på söndag kväll här på bloggen

Henry


Pelle med braxen


Svartåns guldfisk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar