måndag 1 november 2021

1 november

 Hej!

Så är vi framme i november. På 70 och 80 talet var det ofta nyis på någon mindre göl i början på denna månad. Nu får vi vara glada om det finns någon is vid nyår på dessa smågölar.

I brist på is får det bli båtfiske. För egen del har det blivit spinnfiske i Svartån och några båtpimpelturer på östra Sommen. Vattentemperaturen ligger fortfarande på runt 10 grader så fisken är riktigt alert. På Svartån har det blivit gäddor, abborrar och 2 aspar. Sommen har gett abborre och någon gädda. Bra nivå har varit 15-20 m och norsabborrarna har dominerat.

I lördags var Håkan Lindqvist och jag med på stortävlingen på Roxen. Över 50 team/båtar var med. Fisket var. För att vara på Roxen segt. Håkan och jag knep en 1 a plats i trollingklassen. Gäddfisket på tävlingen var ej något att hurra över för de flesta deltagarna. Många hade svårt att få ihop 5 mätbara fiskar.

Bästa fisk under tävlingen fick Kaj Lundgren som trollade upp en Asp på 6520 gr. Aspen finns i ett litet antal i sjön. Motala ström, Glan, Roxen, Stångån, Ärlången och Svartån är dess utbredningsområde i Östergötland. Arten är rödlistad och sårbar. 

Nu i helgen kör vi i klubben en båtpimpeltävling om vädret tillåter. Se inbjudan här under på Bloggen.

Här under kommer bilder från de senaste veckorna.

Henry

Kajs asp


Svartå asp


Svartå abborre 1120 gr


Sommenabborre och 110 mm pirk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar