tisdag 21 december 2021

21 december

 Hej!

Vi har nu haft is i två veckor på mindre gölar och halvstora sjöar. Mildvädret som var gav ett visst slitage på isen under 10 cm. Men delar av sjöarna som var i lä för västvinden höll samma is men det blev vatten på.

Jag har varit ute på is cirka 10 gånger och testa vatten som jag inte brukar fiska på. Det har ej varit något extremt bra fiske utan oftast har det blivit småfisk. Skall jag summera fisket så har klarvatten sjöar gett mest. Sjöar med brunt vatten med dåligt siktdjup har endast gett småfisk på nivån 1,5 - 3m. Mina bästa fisken har varit på nivån 9-13 m i klarvatten sjöar där en del matfisk har kommit upp. Vattnet var nog i år väldigt varmt då kylan kom plötsligt. Abborrarna har simmat pelagiskt och därmed har de varit svåra att komma åt.

Några klubbmedlemmar har fiskat på Vättern och klarälvslaxen har gett bra fångster. Vattentemperaturen är nu 6 grader i Vättern så is där lär dröja.

Fångstrapporter börjar komma in från sportfiskeklubbarna runt Sommen och en sammanställning kommer i januari.

Utskick kommer vid nyår med information till oss i klubben.  Det lär bli pimpel tävlingar i vinter som det ser ut nu. Kylan fortsätter.

God Jul och Gott Nytt år.

Henry




Abborre på 950 gr och 90 m pirk tagen på 12 m i klart vatten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar