måndag 9 maj 2022

Sommengäddan resultat

 Hej!

10 båtar/team fanns på plats. 3 i spinnklassen och 7 i trollingklassen. Dagen började med hård västvind men under dagen mojnade vinden något. Alla spred sig över sjön. Några hamnade i västra sjön. Ett par båtar fiskade i Norra Vi fjärden och resten utanför Malexander eller närliggande fjärdar. Det skulle visa sig att val av område inte hade någon större betydelse utan det gällde att hitta rätt fläck och rätt djup.

Erik Oskarsson som vann trolling klassen hittade sin fisk i Norra Vi fjärden strandnära. Tvåan i samma klass fiskade i Tranåssjön och fick sin fisk pelagiskt, trean i närheten av Malexander. Ettan i spinn klassen fiskade i östra sjön. Det fanns fisk i hela sjön med andra ord. Men som vanligt var stora områden fisktomma. Det gällde att hitta rätt plats. Sommen är ibland knepig och ofta står fisken väldigt koncentrerad. Så att byta område gällde om ingen fisk fanns. En del Team åkte miltals för att hamna rätt.

Mitt eget fiske bedrevs i gränsen mellan Torpasjön och Tranåssjön. Fisk mellan 70 och 80 cm högg med 15 minuters mellanrum. Förmiddag gällde 5 meters vobbler och under eftermiddagen 3 meters vobbler presenterade i en något högra fart runt 2,2 knop. Min största inmätta fisk mätte 90 cm och den femte 80 cm. Inga jättar alltså. Men antal mässigt var det bra.

Dagens fisk stod Team Slemtub för. En gös på 6 kg knep en presenterad vobbler. Fisken återutsattes i det 8 gradiga vattnet. Det mesta kan hända i fiske. Ingen blir fullärd.

Totalt mättes 6 fiskar på 90 cm eller över in. Bra storlek alltså. Längst gädda fick Erik med 96 cm.

Här under kommer resultatet samt bilder från dagen.

Klubbens nästa aktivitet är den 28 maj då Gäddfestivalen går av stapeln.

Henry

Resultat trollingklassen. Fem fiskar:

1. 449 cm. Erik Oskarsson.
2. 431 cm. Team Slemtub. Ingemar Johansson och Jan-Åke Karlsson
3. 430 cm. Team Lijebo. Jems Magnusson och Håkan Lindqvist
4. 423 cm. Henry Hermansson
5. 422 cm. Lars Aronsson och Philp Hallin
6. 414 cm. Team Snekast. Jesper Grip och Niklas och Isak
7. 0 cm

Resultat spinnklassen. Fem fiskar:

1. 355 cm. Team Pajk Pöjks.Christian Johansson och Andreas Johansson
2.   78 cm. Göran Edvardsson
3.      0 cm


Ett glatt gäng vid inmätning


Välmatad gädda på mätbräda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar