söndag 7 maj 2023

Dm trolling deltävling 1 Roxen

Hej!

10 Team var på plats vid rampen i Stångån. Sydosltlig vind, endast några plusgrad och sol var det på morgonen. Roxen skulle det visa sig vara ett riktigt bra gäddfiskevatten denna majdag. Gäddor runt 50 till 60 cm fanns det gott om bara fisket bedrevs över 3 till 4 m bottnar. Men att få en jämn serie med större fisk var ej så lätt. Många Team fick 100 cm + fiskar. Men det att få 5 vettiga skulle visa sig vara svårare. Runt 30 gäddor eller fler blev resultatet för de flesta Teamen. Alla fick uppleva en bra fiskedag sen att längden inte räckte till för alla att nå en topplacering är ju det som gör fisket spännande.

Nästa deltävling avgörs på Yxningen den 11 juni. Ett helt annat vatten än Roxen. Troligen blir fisket svårare i en stor och en djup klarvattesjö. De som fiskat gädda i sjön anser att den är svår. Kanhända att det fiskabara djupet kan variera från ytfiske till ner mot 20 m i sjön. Vi som fiskat i Sommen vet hur svårt det kan vara ena dagen för att dagen efter kännas hur lätt som helst.

Resultatet från deltävling 1 Roxen kan ni se på Fishy nu. Lite nybörjare var vi nog när det gällde formen att anmäla fisk direkt i en app. Vid nästa deltävling lär det löpa smidigt. 

Här under har ni adressen.

https://www.fishy.nu/contest/120/?show=results

Resultatet finns även här till höger under Dm serie trolling.

Henry

Gänget som var kvar vid prisutdelning


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar