måndag 18 september 2023

Resultat Såken Dm serie deltävling 3

Hej!

9 Team fanns på plats. Några av Teamen hade fiskat gädda förut på sjön. Min erfarenhet av sjön var några isfiskepass efter abborre. Förutsättningarna verkade bra. Klart vatten, djup ner mot 30 m, bra tillgång till nors och siklöja förutom de vanliga arterrna i sötvatten.

Håkan och jag började fiska i norra delen av sjön. Vi trollade runt med vobbler på nivån 2 till 6 m. Efter en timme ringde Jan Olsson ansvarig för appen vi andvände. Har ni problem med appen? Det finns ingen fisk registrerad hos er sa han. Nej det tror jag inte blev mitt svar. Vi kollad och ingen fisk fanns noterad. Då förstod jag att fisket skulle bli svårt. Ingen fisk var fångad på 1 timme av 9 båtar.

Några fiskar ramlade in i appen men vårt fiske gav inget och efter 3 och en halv timme var vi rätt uppgivna. Ekolodet visade stimm av löja, siklöja och mängder av stor abborre. Gäddekon fanns sporadiskt från 8 m ner till 20 m. Team Sjömossan hade helt plötslig gått upp till över 300 cm och desperationen infann sig hos Håkan och mig. Det var bara att hänga på alla blyn vi hade och därmed knäckte vi koden och resten av dagen blev lyckad för oss. 7 gäddor varav 4 registreringsbara

Fisket var extremt svårt för alla och inget Team lyckades få full papper med 5 fiskar. Några Team fick ingen registreringsbar fisk (60 cm ). Blir det en tur till sjön igen för mig får det bli abborrfiske då ekolodet skvallrade om väldigt mycket stor abborre på nivån 6 till 8 m.

Nästa deltävling och sista blir Åsunden den 7 oktober. Där borde fisket vara lättare. Men även i Åsunden kan gäddfisket tjura ihop fullständigt. Spännande blir det då tävlingen fortfarande är rätt öppen vad avser slutresultatet.

Här under kommer resultatet från Såken.

Se Fishy nu appen för bättre presentation.

Henry

PlatsPoängNamnDelresultat
1322 cmTeam Sjömossan (Malin Stödberg, Jonas Hellström, Tim Nordling)858477 och 76
2286 cmTeam Malexander (Henry Hermansson, Håkan Lindqvist)828262 och 60
3270 cmTeam Foulhook (Gabriel Brandes, Samuel Granberg, Adam Gustavsson)797061 och 60
4200 cmTeam Svea Predator (Kent Adell, Peter Adell, Crister Engvall764 och 64
586 cmTeam Crossed Lines (Adam Karlsson, Karl Lindh, Kim Mellqvist)86
671 cmTeam Slemtub (Ingemar Johansson, Jan-Åke Karlsson)71
769 cmBillow Baits (Christian Sylvan, Kaj Lundén)69

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar