måndag 4 september 2023

Resultat Sommenmästerskapet i abborrfiske

 Hej!

Vi blev inte många deltagare. 7 seniorer och en junior. Alla var sprida över hela sjön. Fisket var nog en aning knepigt. Det nappade bra direkt på morgonen men på eftermiddagen var fisken helt ointresserad av det som erbjöds. Spinnfiske med jigg var nog det som gav de större abborrarna.

Sommenmästare blev Kent Adell som lyckades få ihop 124 cm. Grattis! Han spinnfiskade i västra sjön. 

För egen del fiskade jag i 4 och en halv timme i Torpafjärden och därefter i östra sjön. Fisk upp till 150 gr tog bra pimpel i Torpasjön men de större var helt ointresserade. Jag övergick till spinnfiske med jigg och då steg medelvikten. Göran Edvardsson som fiskade i Östra sjön upplevde samma tendens som jag. Att fisket tvärdog på eftermiddagen. 

Stora abborrstimm visade ekolodet på eftermiddagen och inte ett dugg hände på pimpel. När en jigg fick droppa ner i stimmet kunde någon enstaka borre ta. Konstigt då det oftast smäller på fisk direkt. Man blir alldrig riktigt klok på vad det var som felade just denna eftermiddag. Men det gör fisket lika spännande varje gång man åker ut. Visste man resultatet i förväg skull det bli helt ointressant.

Det blev en fin dag på sjön och ovanligt många båtar såg jag. Det var troligen gäddfiskare som letade hotspots inför 10 timmars spinntävling nästa helg.

Klubbens nästa aktivitet är Dm serie i gäddtrolling på Såken.

Här kommer resultatet på 3 abborrar.

Henry

Senior:

1. 124 cm. Kent Adell
2. 103 cm. Tobias Lindsjö
3. 87 cm. Göran Edvardsson. 87 cm. Henry Hermansson
5. 78 cm. Jesper Grip
6. 50 cm. Stefan Hermansson
7. 20 cm. Fredrik Paulsson

Junior:

1. 71 cm. Leonel Grip


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar