söndag 21 mars 2021

21 mars

 Hej!

Med värmen som lovas  den närmaste veckan. Försvinner nog de sista is resterna på sjöarna här i länet. De inre fjärdarna i Sommen håller fortfarande is. Men den är tunn. Jag var ute igår lördag och fiskade från is på en mindre sjö vid Malexander.. Nattkylan gav en hård is och på söderkanten var den bärbar. Fisket var riktigt dåligt men en del 20-30 gr blev det. Nu är isfisket över och båtfisket får ta över.

Jag har varit på Vättern vid några tillfällen den senaste tiden. Fisket har varit sådär men en del lovliga laxar (topp 6 kg) samt blanka rödingar (topp 3,2 kg) har jag tagit med hem. En tur på 6 timmar gav ej ett pet men ett par dagar senare med sämre väder högg fisken. Det är nog ganska typiskt när det är blankt och bra ljusförhållanden på våren att fisket är svårt. Gullspångslaxarna börjar nu bli sällsynta och klarälvslaxen dominerar i fångsten och har nu passerat 60 cm i längd.

Men vid min senaste tur högg fisken även när sjön blev blank på eftermiddagen. Troligen var det ett par stim med siklöja som var orsaken. Varje vända över stimmen gav fisk under en timme. Sen var det hela över.

Vi får se fram mot isfria sjöar och ladda för klubbens båtpimpeltävling den 17 april.  Tävlingen kommer att genomföras på ett Corona säkert sätt. Inbjudan kommer här på bloggen. Båtpimplet kan vara riktigt bra fram till början på maj. De stora stimmen med abborre finns oftast ej på våren men däremot kan fisket ge riktigt fin abborre även om antalet är mindre.

Här under kommer bilder från de senaste turerna.

Henry

Sista pimpelhålet för säsongen


Behagligt väder på Vättern


Siklöjorna


En av de sista gullspångslaxarna i Vättern


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar