söndag 9 februari 2014

Vätternlax


Fk Jokers tävling på Åländern fick ställas in i sista minuten. Fredagens regn förstörde möjligheten att arrangera tävlingen på ett säkert sätt. Det var ett klokt beslut. Klubbmedlemmen Stefan Hermansson och undertecknad var ute på lördagen och pimpelfiskade på V Hargsjön, Isen var bitvis täckt med 5 cm vatten och väldigt dålig i kvaliten. Vi lyckades få ett 10 tal stekabborrar samt småfisk.
Med den dåliga isen och mer regn på natten mot söndagen fick det bli en tur till Vättern idag söndag. Klubbmedlemmarna Ingemar Johansson och Jan-Åke Karlsson var ute på sjön redan på morgonen. När jag anlände vid 11.00 tiden hade de redan fått en öring på 3,5 kg samt en lax på 4 kg. Bägge fiskarna på rigg 6 meter ner. Ytfisket som fungerat bra på eftermiddagarna den sista tiden visade sig ej fungera idag. Efter 2 timmar och enbart laxreturer på ytan tacklade jag om och fiskade vidare med hemmagjorda skedrag på nivån 8 -12 meter.
Detta visade sig fungera och efter kvart dundarede en lax på 7540 gr på. Efter några timmar och med en ökande sydvind packade jag ihop. Slutresultatet blev 6 laxreturer och 3 fiskar över 60 cm.
Klubbens Km i pimpel hänger löst om tendensen med syd och sydvästvindar håller i sig.
men förhoppningsvis kommer det kyla om två veckor.

Mvh Henry


Vätternlax på 7540 gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar