söndag 5 oktober 2014

5 Oktober

Hej!
Värmen håller i sig och dagarna på sjön har varit behagliga. Vi fiskenördar fick lite att välja på igår. Trollingtävling på Vättern, Boren och höstrycket på Björkern.
Vi var fyra båtar med klubbmedlemmar från Malexander Sfk som åkte till Björkfors. Bäst från klubben lyckades Wiktor Holstensson som med hjälp av Marcus Eriksson kom på en tredjeplats av 18 team. Deras svit på 86 cm,84 cm och 82 cm lyckades de lura med pelagiskt vertikalfiske på nivån 10-12 m. Att fisket var segt visade det sig när Wiktor berättade att en gädda väntade två minuter innan den gapade över jiggen som förföriskt simmade runt en meter över huvudet. Vann gjorde team Rappestad med Thomas Lind som kapten. Grattis!
Mer info här http://www.rimforsafk.se/#.
Mitt eget fiske var bedrövligt. Två snipor och en avbiten lina var allt. Fiske med djuprigg visade sig vara hopplöst, trots stora ekon på ekolodet på nivån 10-15 m. De ville helt enkelt inte ta på trollade vobblers på den nivån. Suck!
Jag kunde dock idag glädjas åt ett riktigt bra båtpimpel på abborre på Sommen. Fisket var rent hysteriskt och 10 kg klunsar fick följa med hem till stekpannan. Bäst för dagen var 50 mm pirk och mörkrött garn. Att det var norsabborre visade det sig snart då det rann nors ur nästan varje fisk. Fisken hittade jag på en platt 12 metersbotten.

Här under kommer bilder från fisket idag

Mvh Henry


Norsabborre i massor




Normalstorleken för dagen


Nors och min pirk



Klunsar i hinken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar