måndag 6 april 2015

Aprilfiske på Vättern

Hej!
I april när solen står högt på himlen börjar fisket på Vättern att klinga av. Fisken är allt svårare att lura till hugg. Variationer i färg på betet och hur de presenteras är nu helt avgörande om fiskedagen skall bli en seg historia eller en lyckad tur.
Hittar man dessutom betesfisk ökar chansen betydligt för ett bra fiske. För närvarande finns det väldigt gott om siklöja i sjön.

Jag har den senaste tiden varit ute på Vättern vid ett flertal tillfällen. Laxen har under dessa turer föredragit beten som presenterats 0,5 m under ytan i en fart av 1.8 knop. Rödingen och öringen har tagit beten presenterade från ytan ner till 20 m djup. Laxens förkärlek till ytan är lite märklig då de glatt slänger sig på beten presenterade djupt övriga tider på året. Kanhända ytvattnets tiondelar varmare vatten är det som avgör.

Toppfisken för den senaste veckorna för mig är en lax vägd på två vågar till 9760 gr och 9750 gr. Men smålaxen har dominerat vilket bäddar för ett bra fiske till hösten.
I dag söndag var klubbmedlemmen Karl Jakobsson från Kisa med ut på Vättern. Vi hittade rätt och  fick vi bra med fisk. Öring, röding och lax bestod dagens fångst av. Totalt 15 fiskar blev det till slut. Med solsken och svag sydvind kunde turen inte bli bättre.

Här under kommer bilder från den senaste tiden och nu är det bara att ladda för klubbens båtpimpeltävling nästa helg.

Mvh Henry



Siklöjor i täta stim


Rund Vättern röding


Vätteröring



Karl med fångst. Lax 4160 gr öring 2,4 kg


Lax 9750 gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar