torsdag 16 juni 2016

Kvällsfiske

Hej!
Den senaste tiden har undertecknad fiskat sent på kvällarna. Det har blivit 2 turer till Vättern varav en med Klubbmedlemmen Ingemar Johansson. Fångsten har bestått av 2 rödingar och en lax på 5,3 kilo. plus en tappad lax.
Det riktigt bra fisket som kan inträffa vid solnedgången så här års har uteblivit. Den troliga orsaken är nog det blåsiga vädret och en vattenmassa som varit välblandad. Vid en tur med ostvind var vattnet här på Östgötasidan endast 6,4 grader. Rena vintertemperaturen.

Även Sommens gösar verkar påverkas av vinden. Väldigt stora områden som normalt brukar ge gös har varit helt fisktomma. Vattentemperaturen har med den ihållande ostvinden haft svårt att nå upp till 17 grader. Fläckvis vid frånlandsvind har temperaturen legat på under 15 grader. Gäddorna har gillat läget och 5 till 10 st har det blivit var kväll..
Jag har på sex kvällsturer fått 9 gösar. Samtliga fiskar har tagit i de områden som för kvällen haft högst vattentemperatur.
Att gösen ej riktigt gillat läget har visat sig genom att aktivitetsperioderna varit korta. Vid mer gynnsamt väderläge brukar det gå att får gös under ett längre tidsspann på kvällen.

Sommens gösar är extremt välmatade och trolig orsak är den stora mängd nors som finns.
Vikt längd relationen är samma som för Åsundens gösar.

Här under kommer några bilder från de senaste turerna på Sommen.

Henry


Tillfälligt blank sjö med spöparavaner i ytan


Gösdubbel


Tre gösar tagna på 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar