söndag 18 september 2016

Pelagisk abborre

Hej!
Veckan som gick var sommarlik och med den en vattentemperatur  över 18 grader i våra sjöar trots att vi är framme vid den 18 september. Det är den högsta vattentemperaturen så här sent på hösten jag upplevt.

I lördags var Jan Karlsson och undertecknad med på Rimforsa Fk båtpimpeltävling på Åsunden. Vi hade ett bra fiske på 30-40 gr och fick med hjälp av 4 kg matfisk ihop 19 490 gr vilket klart räckte till seger.

Efter lördagens loppfiske tog jag med mig Karl Jakobsson på en tur idag söndag på en klarvattensjö. Målet var att hitta matfisk. Sjön innehåller ett glest kräftbestånd men nors, siklöja och benlöja dominerar som abborrens föda. Vi letade runt och hittade stim på 8-9 m över 15 m bottnar. Vid ett flertal tillfällen dominerades fångsten av 50 gr abborrar. Men två lyckade stopp gav fisk från 300 gr - 800 gr. När allt stämde högg fisken vilt och vi fick med oss ett 40 tal matabborrar hem.

Klubbmedlemmen Ingemar Johansson fiskade på Vättern idag med ett bra resultat. På 30-32 m nivån fick han ett flertal fina rödingar med två toppfiskar över 60 cm. Ytvattentemperaturen var även där högt över det normal för årstiden med 16,5 grader. Det lär ej bli under fyra grader där i vinter om det nu inte blir kallt flera månader i sträck.

Nästa helg får det bli gäddfiske vid Boxholms Sfk tävling. Att få gäddor i Sommen under nuvarande förhållanden med badvarmt vatten lär inte bli lätt.

Henry

 
Karl med matfisk


Vita bukar inga kräftabborrar här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar