söndag 9 oktober 2016

Blåst

Hej!
Efter två veckors blåsande börjar nog de flesta sportfiskare längta till mer normala vindar. Tävlingen på Vättern blev inställd förra helgen. Men vi var några båtar ändå på sjön i söndags. Två rödingar och en mindre lax blev mitt resultat och Ingemar och Jan -Åke  fick några returrödingar och en returöring.
Fisket upplevde vi som segt. Bidragande orsak var nog det för årstiden varma vattnet i sjön med runt 15 grader.Höstfisket brukar dra igång vid en temperatur av 10 grader. Så det är nog minst en månad kvar innan fisket blir bra.

Höglandsfiskarnas båtpimpeltävling igår lördag blev av. Hård N vind och regnskurar var ej optimalt. Pelle Ernst och undertecknad valde att fiska på NO kanten av sjön för att slippa den värsta vinden. Vi hittade ingen direkt huggvillig fisk. Så vårt resultat blev för Pelles del en 15 e plats med en vikt av 2760 gr och för mig (2319gr) 20 e plats av 62 startande i herrklassen. Vi får hoppas att vi lyckas bättre nästa år och att vindförhållandena är bättre. Mer info här. http://www.hoglandsfiskarna.se/

Jag skall nog lägga ett par båtpimpelturer på sjön nästa år. Den är så stor att lokalkännedom troligen är ett måste för att ligga i topp på deras tävling.

Rimforsa Sportfiskeklubb inbjuder till Höstrycket 15 oktober. Gäddfisketävling C&R.
Inbjudan info. http://www.rimforsafk.se/nyheter/2016/oktober

Henry


Pelle Ernst båtpimplar abborre i perfekt väder den 3 December 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar