lördag 19 november 2016

Båtrycket resultat.

Hej!
Idag lördag blåste det en frisk sydvästvind och vattentemperaturen var  4-5 grader. Vilket var samma som lufttemperaturen. 14 stycken entusiaster kom till start och alla hoppades på ett bra fiske på Sommen. De senast veckornas kyla borde inverkat positivt för båtpimplet.
Några smålandsklubbar har under hösten förlagt sina serietävlingar i båtpimpel på Sommen med start i samhället Sommen. Fisket har för deras del varit svårt och fångsterna dåliga. Troligen på grund av en ovanligt varm höst vilket gett en hög vattentemperatur och därmed har abborrarna varit pelagiska och svåra att komma åt.

Men idag gick fisken bottenära på ett djup av 13-16 m. I påsarna fanns norsabborre och därmed blev vikterna bra. Bäst lyckades Ove Bohm som kunde väga in 14 060 gr. Grattis! Han och tvåan Jimmy Åström som fiskade i samma båt hittade sin fisk på 16 m djup och i deras fångst fanns matfisk blandat med 50-60 gr.
Överlag var fångsterna bra bara man kom någorlunda rätt. Synd att inte fler klubbar från Östergötland fanns på plats. Vi får hoppas på det bättre när tävlingen återkommer i april 2017.

Undertecknad fiskade tillsammans med Jan Karlsson. Vi körde ut i den centrala delen av Tranåssjön.  När vi väl skulle börja fiska visade det sig att elmotorn var knäpp tyst och därmed blev fisket inte som vi tänkt oss. Backa med stora motorn för att överhuvudtaget stå still i hård blåst var väl ej optimalt.
Inte nog med det. Min pärm med pengar och startlista och diverse övriga papper lade jag i ett fack som i mitt tycke verkade tillräckligt bra för att stå emot de enstaka regnskurar som fanns idag. Vad jag ej visste var att i Jans båt fanns en fiskesump med öppning ut i sjön. Det var den pärmen det.  Pristagarna fick torka pengar när de kom hem. Bortsett från detta blev det en fin dag på sjön och alla verkade nöjda med dagen.

Här under kommer resultatlistan

I morgon söndag har klubben styrelsemöte och utskick till medlemmarna kommer i mellandagarna.

Mvh Henry

1.  14 060 gr. Ove Bohm.  Jönköpings Sfk
2.  12 830 gr. Jimmy Åström.  Jönköpings Sfk
3.    8 180 gr. Pelle Ernst.  Forserums Sfk
4.    7 770 gr. Tommy Johansson.  Forserums Sfk
5.    5 810 gr. Jonne Hagström.  Jönköpings Sfk
6.    4 730 gr. Anders Jacobsson.  Jönköpings Sfk
7.    4 650 gr. Henry Hermansson.  Malexander Sfk
8.    3 860 gr. Jan Karlsson.  Malexander Sfk
9.    2 400 gr. Erik Albrektsson.  Forserums Sfk
10.  2 190 gr. Alexander Björkman.  Forserums Sfk 
11.  1 560 gr. Mikael Wiberg.  Forserums Sfk
12.  1 350 gr. Jari Oksanen.  Forserums Sfk
13.     590 gr. Peter Adell.  Malexander Sfk.
14.     560 gr. Niklas Adell.  Malexander Sfk 

Störst Abborre fick Jonne Hagström med en vikt av 450 gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar