söndag 11 juni 2017

Gösfiske och regn

Hej!
Söndagen bjöd på regn och blåst. Ingemar Johansson och undertecknad skulle fiska idag. Vättern drog men vädret kändes väl dåligt. Vi valde att åka till en grund sjö för att testa gösen istället.

Vattentemperaturen i sjön var 17 grader. Perfekt för gösfiske. Vid en högre temperatur i vattnet är det kvälls eller nattfiske som gäller. Vi startade fisket vid 11 tiden och olika kombinationer av beten, djup och fart testades. Regnet tilltog vid 12 tiden och det kändes som att dagen skulle bli svårfiskad. En gös klev på och det gav en viss optimism. Efter ytterligare en timme med förändring av fiskedjupet började det så smått hända allt mer. Efter kl 14.00 började det kliva på en fisk med jämna mellanrum. Gös blandat med gädda och vid 18.00 tiden när vi avslutade fisket kunde vi räkna in 15 gösar och minst lika många gäddor. Det blev retur på den mesta fisken och medelvikten på gösen låg runt 1,8 kg med topp straxt över 3 kg. Tyngsta gäddan var betydligt större.

Vi åkte iland och var nöjda med dagen trots det ihållande regnet. Gösfisket är alltid spännande då några decimeter upp eller ner på betet eller farten helt avgör resultatet.

Den kommande veckan verkar vädret bli en aning instabilt och test av Sommens gösar får vänta ett tag till . Det är oftast meningslöst att leta efter dessa nålar i en höstack om förhållandena ej är perfekta.

Henry

Ingemar med gös i regnet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar