torsdag 27 december 2018

27 december

Hej!
Så var det som vanligt igen. Regn och +5 grader. Men några vinterdagar fick vi som tur var. 10 cm is på en del mindre sjöar har gjort det säkert att gå på. Pimpelfiske från is måste vara det mest bekväma sättet att fiska på. En isborr och dunk sen är man redo. Isfisket bjuder ofta på överraskningar även på små sjöar. Som regel dominerar tusenbröderna på 15-20 gr men det finns alltid någon abborre som kliver över tröskeln och sticker iväg i vikt. Om det dessutom finns signalkräftor så kan även små vatten hålla riktigt stor abborre. Färgen på fisken avslöjar direkt om kräftor ingår i dieten.

I går var Pelle Ernst och undertecknad ute på en liten klarvatten sjö. På 5-7 m djup hittade vi matabborrar bland 15- 40 gr fisken. Fisket var bra och solsken och vindstilla bidrog till att det blev en fin dag på sjön.
Vid dagens tur som jag gjorde på förmiddagen duggade det något från himlen till att börja med. När regnet tilltog vid 12.00 tiden gav jag upp. Men fångsten blev riktigt bra. Ett antal kräftabborrar lyckades jag få med hjälp av 40 mm pirk och 12 ans trekrok. Kroken var nog lite för klen och några större abborrar klev av. Trots att jag tog det väldigt försiktigt.

Fångstrapporter saknas. Du som är medlem i någon klubb runt Sommen skicka in. Jag har fått in en hel del rapporter men många trollingkortinnehavares fångster saknas.
Kolla flik till höger under fångstrapporter.
Skicka som Sms 070-20 11 535 eller till henry.hermansson@bahnhof.se

Förhoppningsvis får vi kyla nästa vecka så att klubbens Km i pimpelfiske kan bli av under januari månad.

Henry

 
 
Pelle hamnade rätt


Kräftabborrar och tusenbröder samt 40 mm pirk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar