lördag 28 januari 2023

28 januari

 Hej!

Någon riktig vinter verkar vi inte få. Isarna på våra sjöar i länet är ojämna och den senaste tiden har det varit landlöst på grund av mycket smältvatten. Jag har varit ute på is sedan början på december. De senaste veckorna har ingen sjö varit helt säker. Ispiken har varit mitt känselspröt för att upptäcka ej gångbar is. Vid ett tillfälle för en vecka sedan blev det båtpimpel på Sommen. Bra fiskedjup var 20 till 27 m. cirka 25 norsabborrar var rensbara.

Fisket har varit varierat. Då jag undviker fiske efter småfisk strandnära har vissa tillfällen knappt gett 20 fiskar på 6 timmars fiske. Men får man två kilosfiskar är dagen ändå räddad. 80 mm tafspirk har jag nästan uteslutande använt. Även när det varit grunt fiske. 7 cm tafs och myska har för mig fungerat på större fisk.

Dm serien i trolling har fått nytt datum för Roxen tävlingen. Det hade blivit krock med Skeppas spinn tävling. Många åker till Roxen och det hade blivit trångt vid rampen.

Vi får se om det blir något Km i pimpel den närmaste tiden. Isen är just nu för ojämn. Blir det några dagar med minusgrader så kan vi köra. Inbjudan kommer här på bloggen. Även vår angel tävling väntar på bättre is.

Här under kommer bilder från den senaste tiden och även några riktiga vinterbilder med ordentlig kyla och is som räckte till.



28 januari 2023. Lyckat fiske med 80 mm pirk och myska.


27 januari 2023


21 januari 2023


Mars 2022. Hård vind, snödrev och minus 19 grader. Kallaste fiskedagen 2022. 

Isen bar en stridsvagn. Ottsjön Jämtland




Februari 2021 hård nordvind och 10 minusgrader. Isen bar en bil. Västra laxsjön





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar