fredag 28 juli 2023

Abborrtävling resultat

 

Hej!

Klubbens sommartävling efter abborre lockade 12 båtlag. Den senaste tidens envisa blåsande höll i sig och en rejäl regnskur fick vi som var i Malexanderområdet. När vi började med abborrtävlingarna var det totalvikt som gällde. Men när fångsterna blev över 20 kg per båt övergick tävlingsformen till de 10 största. Vid flera av klubbens övriga abborrtävlingar mäts 3 abborrar och därmed kan fisken återutsättas. För att kunna återutsätta abborrarna kommer vi forsättningsvis köra mätning vid samtliga våra abborrtävlingar. Utvecklingen går mot C&R och är en naturlig tävlingsform vid gäddfiske. Den första gäddtävlingen jag var med på. Vägdes alla gäddor och arrangören hade en släpkärra för att ta hand om all fisk. Fisken dumpades sen i skogen. Detta utspelades på 80 talet. 

Vi som valde att leta abborre i den centrala delen av sjön fick ej ihop så mycket. Abborre fanns på ekolodet men i blåsten vägrade de att ta. Toppfångsterna kom i mer vindskyddade inre delar av sjön.  

Tyngst fångst fick Kent och Peter Adell med 9 880 gr på 10 fiskar. Grattis till segern. De lyckades få sitt livs abborrfångst vid rätt tillfälle. 1 abborre på kilot i Sommmen är redan där en bedrift att sen få nästan 10 kilos fiskar trodde jag var omöjligt. Vi övriga fick se oss slagna rejält. Men fina fiskar och roligt fiske hade många denna kväll.

Här under kommer bilder samt resultatet.

Klubbens nästa aktivitet är ett extra barnmete lördagen den 5 augusti.

Inbjudan kommer här på bloggen

Henry

Resultat 10 abborrar

1. 9 880 gr. Kent och Peter Adell
2. 4 135 gr. Viktor Holstensson och Erik Lööv
3. 3 385 gr. Kent-Åke Karlsson
4. 3 115 gr. Håkan Lindqvist, Jens Magnusson och Fredrik Fransson
5. 2 795 gr. Albin Lindqvist och Henrik Germunddal
6. 2 685 gr. Henry Hermansson och Patrik Glansberg
7. 2 145 gr. Stefan Hermansson och Erik Oskarsson
8. 2 000 gr. Göran Edvardsson, Steve Bond och Viktor Öberg
9. 1 845 gr. Andreas Haglund och Charlie Haglund
10.  Vägde ej in
11.  Vägde ej in
12.  Vägde ej in


Peter och Kent


På bryggan vid invägning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar