torsdag 29 augusti 2013

Augustifiske

Augusti har bjudit oss på sommarvärme och dagarna på sjön har varit behagliga. Undertecknad har på helgerna varit ute på Vättern och fått röding, lax och sik!! som varit proppfulla med småfisk.
Vätternfisket har varit normalt för årstiden och siken har punktligt dykt upp nu i augusti. Av någon konstig anledning hugger siken ofta på trollade pärlemorspinnare under några veckors tid i augusti varje år. Att siken är en rovfisk upptäcker man när den rensas då magen ofta är fylld med nors och siklöja.

Att Sommens gösar är få vet jag. Men det har ändå blivit ett pass på sjön med vertikalspöt. Efter 6 timmar och en 50 gr abborre som enda fisk gav jag upp. Det får bli en ny tur senare i höst och förhoppningsvis biter någon Sommengös i min jigg då.
Jag har med några lokala och långväga fiskevänner besökt Östergötlands skärgård vid ett par tillfällen och där har vertikalfisket efter gös varit riktigt bra. Snittvikten är ej så hög men antalet gösar per fiskare kan en bra dag ligga runt ett 20 tal. Dessutom blir det gäddor och abborrar som bonus.
Augustiröding med fylld mage


Vätternsik


Silverblank kustgös


Jonas boende i Västerås med en returgös


Undertecknad vertikalfiskar Jonas var bakom kameran

Mvh Henry

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar