torsdag 30 juli 2015

Regn

Hej!
Regnet fortsätter och den riktiga sommarvärmen saknas. Vattentemperaturen är nu i Sommen 16-17 grader. Vid samma tid förra året var det upp mot 23-25 grader.

Gösfisket som brukar vara på topp så här års i våra stora klarvattensjöar är nästan hopplöst. Några enstaka gösar på trollade vobblers på nivån 8-9m har jag lyckats få under de senaste veckorna. Men trolla gös i överlevnadsoverall och mössa skvallrar om det hopplösa väderläget för detta fiske.
Våra klubbmedlemmar som har trollat efter röding rapporterar att även rödingfisket är svårare än normalt för årstiden. Fiske efter rödingen och gös brukar på högsommaren vara som bäst när det är stabilt väder och värme.

Det enda fiske som jag upplevt som bra under de senaste veckorna är är abborrfisket i Västra Sommen. Det är för närvarande ett väldigt bra fiske efter norsabborre på pimpel över 12-14 m plattbottnar. Men jag har även lyckats få en del på vobbler och jigg mer ytnära. Snittvikten har legat på 200-300 gr med topp upp mot kilot. Fisket har påmint mycket om höstfiske fast vi är i juli månad.

Här under kommer lite bilder från den senaste tidens abborrfiske på Sommen samt några Svartåfiskar.

Mvh Henry






Kilosfisk på vobbler

Norsabborre

Abborre över 12 m botten

Rund sarv
 
Sarvbiotop

Mört

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar