fredag 10 juli 2015

Stora Lulevattnet

Hej!
Undertecknad slapp värmeböljan om man skall se det positivt. Vid Stora Lulevattnet var det mer likt en normal oktober här nere. 10-12 grader och regnskurar gällde under en vecka. Sommaren var tre veckor för sen och uppe på fjällen gick det fortfarande att fiska från is trots att det var i början på Juli.
Men med hjälp av överlevnadsoverall och mössa trollade Krister och jag sju dagar och nätter i sträck. Om det nu kan kallas nätter solen gick aldrig under horisonten.

Vattentemperaturen var låg och farten som gällde var normal promenadtakt. Öringarna som normalt så här års finns på frivattnet var nu extremt strandnära. Gäddorna gillade läget och cirka 80 st synade båten. 42 öringar och 5 harrar blev det dessutom. Toppfiskarna var för gäddor 7,7 kg och 7,5 kg. För öringarna 5,6 kg och 5,1 kg. Fisken var trots att isen gick för tre veckor sedan extremt välmatade. Jag väntar fortfarande på öringen över 10 kg från sjön. De finns. Jag fick en utlekt öring på 84 cm och vid 90 cm och vid toppkondition lär vikten närma sig 10 kg.

Veckan blev trots dåligt väder en positiv upplevelse som vanligt. Endast vinden var jobbig. Sjön är ju 4 mil lång och 7 kilometer bred, så det gick vågor periodvis. Inte en båt såg vi . Maten bestod av ren, älg och öring. Rena gourmetmaten med andra ord. I en lada hade Krister och hans far en hög av älghorn från lyckade älgjakter. Jag tog ut ett och fotograferade. Såna älgar finns ej i södra Sverige.

På onsdag är det abborrtävling start Malexander. Vi ses.

Här under kommer lite bilder från veckan

Mvh Henry


Normalväder under veckan

Harr

Krister med en av otaliga gäddor

Välmatad öring

En av älgarna från höstens jakt. Helt otroligt.
Ingen av sju älgar hösten 2014 var mindre än 14 taggare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar