söndag 21 augusti 2016

21 augusti

Hej!
Lördag och idag söndag har varit rena sommardagar. Igår lördag var undertecknad ute på Sommen och trollade efter röding vilket var första gången i år för mig i sjön.
Jag fiskade med 4 beten presenterade  på 18,20,23 och 25 m. Två rödingar blev resultatet. 3,5 kg resp. 2 kg och bägge returnerades och verkade ha klarat transporten till ytan bra. Bägge fiskarna tog på betet presenterat på 20 m.

Flera trollingbåtar fanns ute och efter telefonkontakt  med Kjell Karlsson och Stefan Johansson skulle det visa sig att de haft ungefär samma fiske som jag. Sommens rödingar är svårtrugade och en eller två fiskar är en bra dag.

Idag söndag blev det båtpimpel med Pelle Ernst. Vi testade en mindre klarvattensjö i södra Östergötland.Som vanligt berättade jag om hur stora abborrar det fanns i sjön. Allt för att höja motivationen.Vi for ut och letade runt. Vid första stoppet fiskade vi på 8 m djup över en 12 m botten.
Vi fick genast några borrar på 5 hg styck och dagen var räddad.
Vad vi inte visste då var att detta var bara början. Efter 2 timmar avslutades fisket då vi insåg att fisken skulle fileas. Vi hade då fått 45 abborrar med en totalvikt på 21 kg. Matfisk rakt igenom. Det var bara att låta sjön vila. Kanske blir det en tur till i år men dessa vatten måsta man vara rädd om. För högt fisketryck resulterar i att de mest storvuxna fiskarna glesas ut.

Första båtpimpeltävlingen för i höst blir Sommenmästerskapet i båtpimpel den 10 september Inbjudan kommer i början på månaden.

Henry


Välmatade borrar i en 20 liters hink med 65 mm pirk

Pelle med matfisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar