torsdag 15 december 2016

Pimpelis

Hej!
Det börjar så sakteliga bildas is på våra sjöar. De mindre gölarna i södra Östergötland håller idag torsdag (15/12) en is på 7-12 cm. Mindre sjöar en is på 3-8 cm och på Sommen finns bitvis någon cm av nyis i de skyddade vikarna.
Undertecknad har pimplat från is idag som omväxling till båtpimplet. Den mellanstora sjön jag fiskade på höll en nyis på 5-7 cm. På morgonen låg det dimma över sjön och fisket var en aning segt. Men med hjälp av solsken mitt på dagen ökade aktiviteten. Bra djup var 7-11 m. Cirka 60 loppor en kilosabborre (och en tappad) och en brax blev dagens fångst på denna sjö. Vid två tiden bytte jag till en ny sjö. Vilket resulterade i ytterligare 30 loppor.

I lördags blev det en båtpimpeltur på östra Sommen. Dimman var tät på förmiddagen och sikten var obefintlig men det lättade så småningom under dagen.  Fisket var ej det bästa men jag hittade några ansamlingar med fisk på 20 -22 m och 50-90 gr dominerade. 9 stycken  200-250 gr tog jag med hem till stekpannan. Sjön låg som en spegel och tystnaden var total.

Utskick kommer till alla medlemmar under julveckan.

Här under kommer några bilder från de sista turerna.

Henry
 
Blank sjö
 
Hästön


Morgonsolen börjar bryta igenom dimman


Brax

Kilosfisk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar