måndag 2 januari 2017

Sommen 1 januari 2017

Hej!
Nyårsfirandet överlät undertecknad till andra och gick till sängs vid 22 tiden. Skönt att ej behöva se alla raketer vid tolvslaget.
Jag prioriterade fisket och det blev en tur till Sommen på nyårsdagen. Vid 08.30 sjösatte jag båten i Malexander. Det fick bli en trollingtur som omväxling till båtpimplandet.
Fyra skeddrag sattes i sjön på nivån 7-15 m. Ekolodet visade en vattentemperatur på 3,2 grader och därmed var troligen hela vattenmassan välblandad efter de senaste dagarnas blåst.

När jag efter cirka 20 min trollande kom fram till en 30 m plattbotten avslöjade ekolodet stora ansamlingar av betesfisk.  Spöt med ett bete på 10 meter hoppade upp och en blank röding på cirka 3,3 kg returnerades. En timme senare tog nästa fisk samma bete. Det knyckiga beteendet avslöjade att det troligen var en öring. Vilket det var. Det blev även retur på denna fisk.
Vid 11 tiden bytte jag område och hoppades hitta mer betesfisk. 11.30 tog en fisk betet på 15 meter och en tomtefärgad röding (hanfisk) runt 4 kg returnerades. Resten av dagen fram till 15.00 gav ej något mer.
Förmiddagen började med duggregn och måttlig vind. På eftermiddagen klarnade det upp och luften kändes mer kylig kanhända beroende på en ökad vind.

Väderprognosen pekar mot minusgrader den närmaste tiden. Men med de utlovade snöfallen lär det bli svårt att hitta gångbar is. Vi får hoppas att det finns någon mindre sjö som bär om några veckor.  Vilket betyder att vårt Km i pimpelfiske kan bli av redan i Januari. Tid och plats kommer här på bloggen.

Här under kommer några bilder från nyårsdagen.

Henry



Gryning


Tomtefärgad Sommenröding

Blå himmel norr ut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar