torsdag 2 november 2017

Höstlov

Hej!
Vi som jobbar i skolan har höstlov. Igår tog undertecknad med Göran Edvardsson ut på Sommen för en för länge sedan utlovad båtpimpeltur med fångstgaranti . Han ville se hur båtpimpel fungerade i praktiken.
Vi gav oss ut på förmiddagen. Vädermässigt sett var dagen fin. Grådis och svag vind var behagligt. Vi hittade efter lite letande fisk på 16-18 m. Göran drog abborre och dagen var räddad. Fisken var i spannet 50 gr till 200 gr. De små dominerade men ett 15 tal fick följa med hem till stekpannan. Dagen avslutades när ett regn drog fram över sjön. Göran blev biten av turen och skall införskaffa utrustning för båtpimplet.

Vindprognosen för idag torsdag var V till Nv vind med ökande vindstyrka under dagen. Sommen fick vila och jag åkte till en mindre och mer vindskyddad  klarvattensjö. Fisket där var antal mässigt sämre än igår. Men storleken på fisken var bättre. 18 st abborrar  i spannet 200-800 gr fick följa med hem. Fisket var väldigt märkligt. De större abborrarna tog oftast efter att pirken studsat i botten ett par gånger. Fiske en halv meter eller högre över botten resulterade i 50 gr. Det brukar vara tvärtom i sjöar med nors.
Till helgen blir det för min del Forserums Km i båtpimpel på Bellen. En spännande sjö och förhoppningsvis finns det matfisk. På söndag blir det vertikal fiske efter gös. Det brukar vara ett mer bottenära fiske efter gös när man väl är framme i november och därmed lättare att komma åt dem.

Här under kommer bilder från de senaste turerna.

Henry

 
Göran på en sandstrand vid Sommen
 
 

Matabborrar i en murarhink

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar