söndag 29 oktober 2017

Två blåsiga dagar

Hej!
Efter 2 dagar på sjön med blåst är det skönt att sitta inomhus. På lördagen var vi tre båtar från Malexander Sfk som var med på gäddtävlingen på Roxen. Sjön är stor och vindkänslig. Blåsten och duggregnet gjorde att flera av de 50 Teamen som kom till start avbröt tävlingen i förtid. De som ändå härdade ut fick grillad korv och dricka efteråt vid Upplevs butik.

För att nå en topplacering krävdes 3 gäddor över 90 cm. Håkan Lindqvist och undertecknad fick 2 över 90 cm (96 och 91) men de övriga vi fick nådde inte över 90. Stefan Hermansson och Erik Oskarsson fick även de 2 över 90. Ingemar Johansson och Jan-Åke Karlsson 1 över 90 och därmed räckte våra längder inte riktigt ända fram. Men fisket var trevligt då det fanns gott om mindre gäddor
Längsta gäddan 112 cm togs av Team Esox och de knep även totalsegern med 3 gäddor som mätte 318 cm. Grattis!

Idag söndag på klubbens tävling Sommengäddan blåste det mer (och det räckte verkligen till på Roxen). Men i Sommen finns det en del vindskyddade vikar. Men med en medelvind på cirka 7-8 m/s och byvindar på upp mot 15 m/s så kan man väl i efterhand se att det blev väl tufft.

7 Team/båtar kom till start. Fisket blev sämre än normalt och vinden var orsaken. Det gick ej att fiska bra och dagen blev för de flesta ett letande efter vindskyddade platser. Kom man i lä var det en vacker höstdag med solsken och ute i blåsten undrade man hur i HEL....! det kunde blåsa så.

Team Bottennappet lyckades fylla kortet med 5 gäddor och knep segern. Grattis! Vertikaljigg med sänke trollad på 6 m djup var det vinnande konceptet. Längsta gädda 84 cm fick Team Liljebo på spinn.

Klubbens nästa tävling är båtpimpel den 11 november.

Här under kommer de 3 bästa resultaten och foto.

Henry

1. 311 cm. Team Bottennappet. Stefan Hermansson och Erik Oskarsson
2. 262 cm. Henry Hermansson
3. 225 cm. Team Liljebo. Håkan och Albin Lindqvist och Jimmy Nilsson


Från vänster Erik, Stefan, Henry, Håkan, Albin och Jimmy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar