söndag 1 oktober 2017

1 oktober

Hej!
Vind och värme var gårdagens väderläge. Sommen Pike Open 2017 avgjordes igår och Roger Svan och Joakim Mattson vann. Grattis! mer info. kommer här. http://www.laget.se/bsfk

Undertecknad och Jan Karlsson åkte till Ulricehamn för att vara med på Forserums Sfk deltävling 2 i båtpimpel. Sjön var stor och vinden rev upp vita gäss på sjön. Jan och jag åkte mest runt i hopp om att hitta det stora abborrstimmet. Men delen närmast Ulricehamn visade sig helt sakna de för båtpimplet så givande ansamlingarna av fisk. Vi hittade endast glest utspridda abborrar som oftast vägde 10-30 gr. Kanhända att gösen  tagit över området då vi fick fyra stycken (900-1 800 gr) och brände några till.

Bäst lyckades Glenn Jute Svensson som hittade matfisk i den södra delen av sjön. Hans vikt på 13 612 gr var en prestation på denna sjö. Grattis! Jan och jag hade betydligt mer oansenliga vikter och får väl se det som ytterligare en erfarenhet. Nästa år får vi skärpa oss ordentligt.
Mer info. här. http://forserumssfk.se/

Nästa helg finns det två båtpimpeltävlingar att välja på. Lördagen den 7/10 har Höglandsfiskarna sin stora abborrtävling på Östra Lägern. Info. här.  http://www.hoglandsfiskarna.se/empty_206.html

Söndagen den 8/10 inbjuder Rimforsa FK  till båtpimpeltävling på Åsunden. Mer info här.
http://www.rimforsafk.se/nyheter/2017/oktober

Efter gårdagens fiske på Åsunden med 5 timmars fiske i blåst och dessutom 32 mil i bil får det för min del bli båtvård idag söndag. En burk med gelcoat står och väntar i garaget.

Henry

Gösmat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar