måndag 26 februari 2018

26 februari


Hej!

Nu har vi vinterväder och därmed gäller det att utnyttja den is som finns. Vi som jobbar inom skolan har haft sportlov och undertecknad har tackat för det och varit ute på is 7 dagar av 9. Sommens is börjar så sakteliga bli säker. Klubbmedlemmen Micko Aronsson som tog några semesterdagar och jag var ute 3 dagar i sträck och fiskade på Sommens . Fisket var bra och Micko fick lite ny information om ställen och metod att få abborrarna att gapa över betena. Det var riktigt lyckade dagar med fisk i spannet 100-500 gr.

De som fiskat efter Röding i Sommen har lyckats bra. Fiskar över 5 kg har kommit upp enligt säkra källor. Även skridskoåkarna har haft bra förhållanden. I Lördags fann två bussar samt massor med personbilar vid Malexander Kyrka. Alla ville utnyttja den is som fanns.

I lördags var det Dm på Ämmern och samtidigt Angeltävling på Malgen. Information om angelfisket finns här under. På Dm fanns över 70 deltagare och jag var ensam från vår klubb. Min fångst på straxt över 9,5 kg räckte till en 2 a plats i Hv och jag var nöjd. Snittet på fisken kanske var 30 gr och jämfört med Sommenfiske (11-22 m) var det ett strandnära ( runt 3 m) fiske. Men alla sjöar har sin egen karaktär och det fiske vi har på Sommen är unikt. Mer info om Dm finns här. http://fkjokers.blogspot.se/

Här under kommer bilder från veckan och info om angeltävlingen.

Henry


Hej Henry, lite info från angeltävlingen i lördags.

Angel tävling på Malgen 2018-02-24.
Efter en kylslagen start på dagen kom solen fram och spred värme. Mao blev dagen vädermässigr mycket bra. Sannolikt njöt gäddorna också av vädret och visade mindre intresse för våra 9 deltagande lags fiskedon.
Efter 5 timmars fiskande visade invägning följande:
Nr 1. Robin och Nicklas Carlsson  2700gr.
Nr2. Örjan Norbin och Krister Törneryd 2545 gr.
Nr 3. Björn Holstensson och Anders Gustafsson 2350 gr.
Nr 4. Hans-Olof och Lars Andersson 2175 gr.
Nr 5. Göran Edwardsson och Anders Pettersson 1920 gr.
Nr 6. Tomas Andersson och Dan Fritz 1780 gr.
Nr 7. Conny och Viktor Carlsson 380 gr.
Plats nr 8 delades av lag Johan Karlsson/Linus Tallqvist och Benny Tallqvist/Noak Pettersson med invägd vikt 0 gr.
Trots förhållandevis dåligt fiske verkade deltagarna njuta av väder och natur och ser fram mot nästa års kamp igen.
Göran Edvardsson

 
Sommenabborre


Det börjar strömma in folk på Dm


Ämmern från Söderö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar