tisdag 3 april 2018

3 April

Hej!

Vi har fortfarande vinter och gångbar is (Sommen 25 cm). Men prognosen visar på en förändring framöver. På långfredagen hade klubben sitt årsmöte. Därefter var vi några som gav oss ut på en pimpeltur på Sommen. Fisket var segt fram till 16.00 tiden och vid 17.00 tiden var abborrarna riktigt huggvilliga. En hel del matfisk kom upp och turen blev lyckad

Många har utnyttjat Sommen is för rödingfiske och det har kommit upp flera fina rödingar. I allt större utsträckning väljer de flesta att returnera fisken. Vi måste vara rädda om sjöns rödingar. Det är ett av få bestånd i södra Sverige som är livskraftigt. Rödingen tillbakagång i den södra delen av landet är ett faktum och i många sjöar har den försvunnit helt. Eller så har bestånden hållits vid liv med stödutsättningar.

Klubbens båtpimpeltävling som är planerad att gå av stapeln 21 april lär nog få flyttas fram någon vecka. Sjön är nog isfri tidigast i månadsskiftet april/maj.

Vi i klubben som gillar pimpeltävlingar har haft ett flertal tillfällen att få tävla. Roligaste tävlingarna tycker jag var de på Mycklaflon och Bellen. Båda sjöarna höll matfisk på 15-16 m djup. På Mycklaflon blev min fångst över 10 kg. Min placeringssvit på vinterns tävlingar har blivit 3a, 2 a, 1a, 5a, 2a, 3a. Tyvärr saknas juniorer oftast på tävlingarna och när vi gamla pimpelrävar dör lär det bli en liten skara kvar som håller liv i tävlandet.

Info om båtpimpeltävlingen kommer här på bloggen när isen väl försvunnit.

Här under kommer bilder från den senaste tiden.

Henry


Klubbmedlemmen Kjell Karlsson returnerar en röding på Sommen


Kräftabborre på 1520 gr jag tog på påskafton kl 18.05
70 mm pirk och orange garnkrok föll den i smaken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar