torsdag 29 november 2018

29 November

Hej!

Efter båtpimpel på Sommen den senaste tiden fick det bli isfiske för undertecknad.
Efter några kalla nätter fanns det idag bärkraftig is. På sjöar med ett maxdjup på 5 m fanns isen redan för några dygn sedan. Men de med större djup höll värme och isen där blev ej mer än någon cm tjock.
Sjöar som lägger sig snabbt är ofta nedkylda de första veckorna efter isläggning. Idag sprang jag runt på en liten sjö med medeldjup på 2,5 m. Abborrarna var sega men ett 70 tal blev det. 15 gr abborrarna dominerade. Storleken på fisken brukar öka efter ett par veckor med is på denna sjö.

Klubbmedlemmarna Jan-Åke och Ingemar var ute på Vättern i söndags. Fisket var segt men en gädda på 104 cm klev på. Att få en gädda söder om Hästholmen ute i sjön är nog som att leta nålar i en höstack. Men ibland händer det mest oväntade. Jag har för egen del endast fått 3 gäddor totalt i Vättern vid riktat fiske efter laxartad fisk på 40 år.. Det är bara att gratulera Jan-Åke för en unik fångst.

Sammanställningen över sportfiskeklubbarnas fångster för 2018 i Sommen börjar jag nu sammanställa. Skicka in din fångst till  henry.hermansson@bahnhof.se eller som sms på 070-2011534. 

På söndag har styrelsen för vår klubb möte. Utskick kommer till alla medlemmar vid jul med den senaste informationen.

Var försiktiga om ni går ut på isen.

HenryNyis


9 cm is

Den nedre storleken på abborre dominerade
Jan-Åke med 104 cm och 9 kg Vätterngädda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar