tisdag 14 juli 2020

14 juli

Hej!
Helgen som var blev det gäddfiske bägge dagarna. På lördagen anordnade Rimforsa Fiskeklubb trollingtävling på Åsunden. Vi var fem båtar med medlemmar från Malexander Sfk som var på plats förutom cirka 10 båtar till. Fisket var väldigt svårt. Blåst och regn hade satt sina spår. Många hade svårt att ens få 1 gädda men 5 behövdes för att fylla pappret. Erik Oskarsson med son knep tävlingens längsta fisk med 93 cm. Jag var den enda som från vår klubb som lyckades få 5 (6) fiskar. Det blev en 3 e plats . Mer info och resultat kommer på Rimforsas blogg. http://www.rimforsafk.se/

Vår klubbs spinnfisketävling på Sommen var ett snäpp svårare för de 10 tävlande som fanns på plats.
Gäddorna var totalt ointresserade av det som bjöds. Tävlingen bjöd på så få fiskar att jag ej lägger ut någon resultatlista. Anton Pettersson lyckades få 4 gäddor, Grattis! Sören Pettersson 3 och jag själv 2 och prispallen blev vi tre. Jag tog även vår klubbs Km som ingick i tävlingen. För egen del kämpade jag med blåsten i centrala Sommen över djupgrund. Fem kontakter och två i båten var inget att hurra för.
Sören och Anton fiskade över betydligt grundare bottnar med nate på. Vilket skulle visa sig fungerade bäst denna fiskekväll.

Om man skall försöka sig på en förklaring varför fisket var så svårt bägge dagarna. Så får nog den senaste tidens blåst ses som trolig orsak. Vattenmassan är så blandad att något språngskikt ej finns och därmed surar fisken ihop. På tävlingen i Åsunden tecknade ekolodet gäddor ända ner till 20 m och därmed var de omöjliga att komma åt.

Vi får hoppas att abborrarna ej är lika tjuriga i morgon onsdag på vår klubbs abborrtävling.

Henry


Sören, Anton och Henry


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar