måndag 20 juli 2020

Abborrtävling resultat

Hej!

9 båtar med 23 deltagare kom till start. Det utlovade uppehållsvädret bjöd på åska och ösregn och hård vind. Vilket resulterade i att flera båtar bröt tävlingen. Vi som hade någon typ av regnkläder fiskade på även om en del tid disponerades vid land. Sitta ute på sjön när det åskar är väl ej något som rekommenderas.

Fisket var knepigt . Det gällde att hamna rätt. Flera båtar hade svårt att hitta någon abborre. Men om man hittade dem så högg det riktigt bra. Högst vikt på 10 st hade Kent och Niklas Adell med 4620 gr. Grattis! Trolling med vobbler var dras fiskemetod. De fick antal mässigt inte så många men ett bra snitt blev det. Deras största abborre vägde över kilot. Pelle, Tommy och jag startade i Svanasjön vilket resulterade i 4 st 25 gr och en 200 gr. När den värsta åskan dragit förbi åkte vi ut i centrala sjön utanför Malexander. Vi hittade fisk och det nappade periodvis riktigt bra . Men snittet på fisken var runt 100-150 gr och toppfiskarna saknades.

Några bra bilder från tävlingen blev de ej då det var vatten på kameralinsen. Trots regnkläder kröp vattnet in överallt. Göran Edvardsson summering av tävlingen var. " sämre väder kan vi i alla fall inte få"

Klubbens nästa aktivitet är Sommenmästerskapet i abborrfiske den 4 oktober. Inbjudan och regler kommer här på bloggen.

Henry

Resultat 10 abborrar:

1. 4620 gr. Kent och Niklas Adell
2. 2580 gr. Henry Hermansson, Pelle Ernst och Tommy Johansson
3. 1830 gr. Elis Bergeling och Erik Lagerstrand
4. 1600 gr. Göran Edvardsson
5. 1360 gr. Johan och Anna- Karin Karlsson
6.   680 gr. Aron Cleveson och Mattias Karlsson
7.    Vägde ej in.
8.    Vägde ej in.
9.    Vägde ej in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar