måndag 12 juni 2023

Resultat Dm serie 2




Hej! 
 
1 Team har tillkommit så vi blev 11 team på Yxningen. Sydostvind ,solsken och över 20 grader varmt med en vattentempratur på 16 till 17 grader var de yttre förutsättningarna. Sjön är stor och djup. Över 70 m bitvis. Hur man skulle fiska var frågan. En del team körde pelagiskt men andra följde land.

Efter målgång blev man ej klokare. 1 an Team Sjömossan fiskede pelagiskt ute i sjön. Stort grattis till segern.. 2 an Team Svea predator fiskade mer strandnära över 8 till 15 m bottnar och 3 an Team Bottennappet fick sin fisk inne i en vik med ett bottendjup av 2 till 5 m (17 gäddor). Fiske är ej rättvvist då några Team hade svårt att få 5 fiskar. Så lätt var det inte. 

 För egen del var det fisklöst i 1 och en halv timme men efter en förflyttning hittade vi fisk över 6 till 8 m botten. Håkan och jag var mest sura en stor del av tävlingen då en 100 cm + losnade vid håven. Vi fick en 60+ som såmsta fisk. Men så är ju fisket. Ibland blir det stolpe ut. Vi fick en abborre runt 40 cm och ekolodet visade kollosala mängder abborre på 6 till 8 m kurvan men gäddeko var det sämre med.
Kanhända blir det en tur riktat mor sjön abborrar framöver.

Team Slemtup fick en lax på 65 cm som fattade tycke för en gäddvobbler. Sjön bjöd på överraskningar. Sammantaget var nog fisket rätt knepigt så alla lyckades ej så bra. Roxen var mer lättfiskad.
 
Nästa tävling i serien blir Såken den 16 september. En klarvattensjö men september månad kan vara knepig. Vattnet är som varmast och gäddan som gillar kallt vatten kan gå djupt. Vi för se hur det går. 

 
Till höger under Dm serie gäddtrolling har ni resultatet. Resultatet finns även på Appen Fishy. nu.

Klubbens nästa aktivitet är 24 timmars den 8-9 juli. Inbjudan kommer. 
 
Henry

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar