måndag 16 september 2024

10 timmars

 Hej!

Efter helgens stortävling på Sommen då vi spinnfiskade i 10 timmar blir det skönt med trolling nästa helg. Skall man dra någon enkel slutsats vad gällde fisket så får det bli svårfiskat. Många Team hade svårt att få ihop de 6 fiskar som behövdes. Gäddor fanns både grunt och pelagiskt över djupområden.

För Kent, Krister och mig var det som att leta nål i en höstack då vi fiskade pelagiskt. Knappt ett hugg i timmen för oss 3 som kastade oavbrutet. Vårtävlingen vid 12 timmars var klart lättare. Men då bedrev vi fisket över 2 till 5 m bottnar.

Vi var väldigt nöjda med en 2 a plats. En placering bättre än i våras. Då vi blev 3 a.

Grattis till Team CWC som knep segern!

Nu får vi ladda inför helgens deltävling i Dm serien med start vid Samhället Sommen.

Resultat samt bild här under.

Henry




tisdag 10 september 2024

21 September Dm serie 3 trolling.

 

Dm serie 3 trolling Sommen

Start Samhället Sommen.

 Tävlingsregler:

Tävlingstid 09.00- 17.00 Startiden står även i Fishy appen

Start. Rampen  i Samhället Sommen.

Tävlingsområde. Västra Sommen. Gräns färjan, bron i torpa, Fiskeförbud utanför svartåns utlopp B   samt vid laxberg C. Se karta under.

Deltagande. Tävlingen sanktioneras genom sportfiskarna

Kod till tävling fås vid anmälan. Mätbräda  delas ut vid start

 Max 6 aktiva spön/beten per båt. Spöparavan och djuprigg tillåtet. OBS! ej planerboards. Endast artificiella beten. Betet skall läggas ut. Ej kastas.

Fångade gäddor C&R mäts mot mätbräda och fotograferasl. De 5 längsta gäddorna räknas per deltävling. Hela cm, avrundas neråt. Minimimått 60 cm

Bild skickas in via appen FISHY.nu appen för bedömning fortlöpande under hela tävlingstiden. Varje Team för egen journal över längsta gäddor (Backup). Bilderna skall vara tydliga och avläsbara för att godkännas. Varje gädda skall vara lagd på samma sida.

De 3 bästa deltävlingarna av 4 räknas för deltagande i Sm. Lägst summa av platssiffra osv. Vid samma platssiffra räknas längsta gädda. Team måste genomfört 3 tävlingar för plats till SM

3 priser till längsta totallängd vid varje deltävling. All fångad fisk oavsett art skall återutsättas. Samt medaljer till plats 1-3 i det sammanställda slutresultatet.

Tävlingsjury utses innan start. Arrangör samt 2 deltagande Team. Kaptensmöte före start. Alla skall ha flytväst/flytoverall. Ingen alkohol under tävlingen. Inget träningsfiske veckan före tävling.

Max 3 anmälda deltagare i Team/båt.( undantag kan ges vid enskild tävling.) Minst 1 deltagare i anmält Team skall finnas i båten vid deltävling. Medlemskap i sportfiskarna krävs av alla som deltar i tävlingen.

Kaptensmöte kl 08.00. Parkeringen vid rampen

Frågor? Henry 070-20 11 535, Håkan 070-59 77 810







 

måndag 2 september 2024

Resultat Sommenmästerskapet i abborrfiske

 Hej!

Endast 6 deltagare blev vi. Sjön låg blank på förmiddagen men vid 12.00 tiden kom en Nv vind. 5 av oss fiskade i östra sjön. En fiskade i västra sjön. Ekolodsbilden visade snart ett nytt beteendende av abborrarna. Runt grund hängde fisken pelagiskt på 5 till 7 m även om djupet var över 12 m. I juli månad var all fisk bottenära. Allt regn som gett en halvering av siktdjupet samt värmen var nog en bidragande orsak.

Bäst lyckades de som spinnfiskade. Tobias Lindsjö som spinnfiskade i västra sjön blev Sommenmästare med en längd på 108 cm på 3 abborrar. Grattis! 2a blev Håkan Lindqvist som även han spinnfiskade med en längd av 93 cm. Men i östra sjön. Grattis!

För egn del blev det båtpimpel med pirk tafs och mask. Abborrarna som levde pelagiskt var måttligt inresserade av det som erbjöds. När firken lever bottennära är intresset betydligt bättre. Vid mitten av juli kom det upp flera 40 cm fiskar för mig. Men då stod de utmed botten på 8 till 10 m. Det är kul att se förändringar beroende på vattentempratur samt siktdjup. Jag lyckades få många till antalet men bonusfiskarna saknades. Ett 20 tal filéebara abborrar blev mitt resultat samt ett antal 50 till 100 gr som fick växa till sig.

Den nederbördsrika sommaren har förändrat fisket i alla sjöar som jag besökt i år. Vid en båtpimpeltur på Åsunden jag gjorde. Vägrade abborrarna att hugga under 3 m trots att det fanns fisk djupare. Även i den sjön är siktdjupet det sämsta jag upplevt på 50 år. Vissa år kunde siktdjupet vara upp mot 6 till 7 m i augusti för att nu vara knappt 2 m. Det kanske är det som vi får vänja oss vid. Meterologerna förutspår mer nederbörd framöver och med det blir det ett sämre siktdjup i våra sjöar.

Klubbens nästa abborrtävling är i november. Då borde det bli ett djupare fiske än som nu var fallet.

Här under kommer resultatet samt bild från dagen.

Henry

Resultat;

1. 108 cm. Tobias Lindsjö.
2. 93 cm. Håkan Lindqvist
3. 89 cm. Henry hermansson
4. 82 cm. Göran Edvardsson
5. 58 cm. Simon Johansson
6. 54 cm.Mattias Johansson




Filéabborrar