måndag 2 september 2024

Resultat Sommenmästerskapet i abborrfiske

 Hej!

Endast 6 deltagare blev vi. Sjön låg blank på förmiddagen men vid 12.00 tiden kom en Nv vind. 5 av oss fiskade i östra sjön. En fiskade i västra sjön. Ekolodsbilden visade snart ett nytt beteendende av abborrarna. Runt grund hängde fisken pelagiskt på 5 till 7 m även om djupet var över 12 m. I juli månad var all fisk bottenära. Allt regn som gett en halvering av siktdjupet samt värmen var nog en bidragande orsak.

Bäst lyckades de som spinnfiskade. Tobias Lindsjö som spinnfiskade i västra sjön blev Sommenmästare med en längd på 108 cm på 3 abborrar. Grattis! 2a blev Håkan Lindqvist som även han spinnfiskade med en längd av 93 cm. Men i östra sjön. Grattis!

För egn del blev det båtpimpel med pirk tafs och mask. Abborrarna som levde pelagiskt var måttligt inresserade av det som erbjöds. När firken lever bottennära är intresset betydligt bättre. Vid mitten av juli kom det upp flera 40 cm fiskar för mig. Men då stod de utmed botten på 8 till 10 m. Det är kul att se förändringar beroende på vattentempratur samt siktdjup. Jag lyckades få många till antalet men bonusfiskarna saknades. Ett 20 tal filéebara abborrar blev mitt resultat samt ett antal 50 till 100 gr som fick växa till sig.

Den nederbördsrika sommaren har förändrat fisket i alla sjöar som jag besökt i år. Vid en båtpimpeltur på Åsunden jag gjorde. Vägrade abborrarna att hugga under 3 m trots att det fanns fisk djupare. Även i den sjön är siktdjupet det sämsta jag upplevt på 50 år. Vissa år kunde siktdjupet vara upp mot 6 till 7 m i augusti för att nu vara knappt 2 m. Det kanske är det som vi får vänja oss vid. Meterologerna förutspår mer nederbörd framöver och med det blir det ett sämre siktdjup i våra sjöar.

Klubbens nästa abborrtävling är i november. Då borde det bli ett djupare fiske än som nu var fallet.

Här under kommer resultatet samt bild från dagen.

Henry

Resultat;

1. 108 cm. Tobias Lindsjö.
2. 93 cm. Håkan Lindqvist
3. 89 cm. Henry hermansson
4. 82 cm. Göran Edvardsson
5. 58 cm. Simon Johansson
6. 54 cm.Mattias Johansson




Filéabborrar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar