söndag 5 mars 2017

Vättern och datum för årsmöte

Hej!
Idag söndag blir det inget fiske. En koll ut genom fönstret räckte för att inse att dagens aktivitet får bestå av att titta på 5 milen i VM. Att ge sig ut på osäker is eller sitta på Vättern i snödrev och någon minusgrad lockar inte.

Igår lördag var väderförhållandet klart bättre. Ingemar Johansson och undertecknad var på Vättern och en svag ostvind och +4 grader gjorde att dagen blev behaglig.
Vår förhoppning var att om möjligt lyckas fånga någon lax. De skulle visa sig lysa med sin frånvaro.

Rödingen räddade dagen som vanligt och 10 st fångades varav 9 st var lovliga längdmässigt sett. Men efter koll  i munnen visade det sig att alla hade en svagt grå nyans. Samtliga fiskar var därmed lekfiskar och fick simma tillbaka. Det gångbara fiskedjupet var 11-18 m och apex, skeddrag och flasher med bete fångade fiskarna.

Det får bli ett nytt pass på Vättern om några veckor och då borde laxen kunna ingå i fångsten . Mars och april kan överraska och ge stor lax om vädret är gynnsamt. Som regel brukar några varma dagar med en aning uppvärmt ytvatten kunna få fart på fisken även under denna för sjön svårfiskade period.

Tid för klubbens årsmöte är:

14 April Årsmöte. Kl 10.00 Föreningshuset Malexander

Henry
Vinter igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar