måndag 11 september 2017

Summering 12 timmars gäddan.


Hej!

Boxholms SFK ordnade i helgen en ny tävling i Sommen. Sören Pettersson Boxholm SFK har varit den drivande kraften bakom det nya konceptet. Spinnfiske från 06.00 till 18.00.
Ingen kunde med andra ord klaga på att fisketiden ej räckte till. Tävlingsområde var hela sjön och max tre personer fick ingå i båtlaget. Gemensam start  06.00 vid Ångbåtsbryggan vid Fiskarp.

Vi som var med (19 båtar/team) fick uppleva en dag med förhållandevis svaga vindar men regn periodvis. Fisket var bra totalt sett. De flesta fick gäddor och flera lag tvåsiffrigt till antalet. Vilket troligen berodde på att vattentemperaturen låg på 16 grader och därmed fanns fisken även grunt.

6 gäddor fick mätas in och med en fisketid på 12 timmar betydde det att 1 gädda per 2 timmar räckte för att fylla kortet. Inmätning skedde på Pizzeria torget i Boxholm. Inmätningen avslutades 19.30.

Det blev hårt i toppstriden  och endast en cm skilde mina  6 gäddor (1a  561 cm) från Team WM ( 2a 560 cm) tredje platsen tog Team Haj i Håven med 550 cm.

Jag fiskade konsekvent djupt med  riktigt tung jigg ( 17 cm) för att komma ner under det varmare ytvattnet. Östra Sommen med sitt klara vatten ( siktdjup 10 m ) gör att fisken har bra jaktljus även på de djupare nivåerna.

Mer info finns på Boxholm sportfiskeklubbs blogg.
https://www.laget.se/bsfk

Resultat
https://www.laget.se/BSFK/Page/341395

Den 30 september går Sommen Pike Open av stapeln. Spinn eller släpfiske med två spön gäller då.
Mer info kommer på https://www.laget.se/bsfk


Henry


Sommengädda på mätbräda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar