lördag 23 december 2017

Fångstrapporter saknas

Hej!
Fångstrapporter saknas. Jag har börjat med sammanställningen för sportfiskeklubbarnas fångster 2017. Alla rapporter är av intresse.
Skicka in. henry.hermansson@bahnhof.se 
eller sms på 070-20 11 535.

Tendensen jag ser för 2017 hittills är att öringen ökar i antal. Rödingen ligger på samma nivå och att gösfisket varit dåligt.
Gäddfisket har exploderat och båtpimplet fångar allt mer abborre.

För att uppmuntra fler att skriva ner sina fångster kommer här Sommens 2 största spöfångade rödingar. Jag hade turen att få se bägge fiskarna. Dokumentationen ger oss möjlighet att så här 23 år senare kunna ta del av dess fantastiska fiskar. Göran Pettersson lyckades med bedriften att inom 9 månader bärga dessa drömfiskar.

De rödingar som nu finns i Sommen är resultatet av naturlig reproduktion i sjön. På 90 talet stödutsattes röding och troligen är toppfiskarna ett resultat av detta. De inplanterade fiskarna stod troligen över leken ibland vilket gynnade tillväxten.. Det bestånd som nu finns i sjön verkar leka varje år och därmed gör påfrestningarna i samband med lek att de riktigt höga vikterna ej uppnås. Leken tar ner fiskarnas kondition. Men kanske någon enstaka röding ändå lyckas passera 8 kg i framtiden.

Km i pimpel ( på is) i januari verkar för tillfället med nuvarande väderläge avlägset. Men vi får väl hoppas på kyla efter nyår. Om så är fallet kommer en inbjudan här på bloggen.

God Jul och Gott Nytt År! önskar styrelsen i Malexander Sfk

Henry8882 gr Längd 85 cm    1994-08-21


 8986 gr  Längd 81 cm 1995-05-21

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar