söndag 21 januari 2018

21 januari

Hej!
Äntligen fick vi en riktig vinterdag. Helt vindstilla och en svagt värmande sol. Jag valde idag att leta norsabborre i en klarvattensjö i förhoppning att lyckas bättre än igår lördag då endast 4 matfiskar låg i dunken efter 6 timmars fiske. Ett ganska vanligt resultat då man letar stor kräftabborre.

Vid dagens fiske ville matfisken vara med och på en 18 m plattbotten fanns stor abborre. Det blev en del borrande men det var det värt. Dunken blev överfull och det knakade betänkligt i den tunna isen. Men vad gör man inte för at få uppleva ett fantastiskt fiske. Tyvärr verkar den lilla is vi har på de större sjöarna att blåsa bort i mitten på veckan. Vi får nog ingen riktig vinter i år och därmed lär pimpeltävlingarna i distriktet bli få.

Igår lördag höll Fk Jokers i en kula på Sätrasjön fisket var nog som det brukar på denna sjö. Vikter över 5 kg är bra. Mer info här http://fkjokers.blogspot.se/
Hästholmens fiskeklubb hade Km och 17 Team del valde båtfiske före pimpelfiske. Team Strand vann med hjälp av 2 lovliga fiskar. Resultat finns här http://hastholmensfiskeklubb.blogspot.se/

Klubbens tävling på Sommen nästa söndag går ej att genomföra under rådande omständigheter. För lite is och plusgrader i mitten på veckan gör att den ställs in. 

Här kommer bilder från dagens tur..

Henry


Strålande vinterdag

Norsabborre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar