tisdag 14 augusti 2018

14 augusti

Hej!
Semestern är slut för de flesta och tillvaron blir mer inrutad. Torkan höll i sig även i början på augusti och naturen ser en aning bränd ut. Denna sommar kanske var en fingervisning om vår framtid och vilka negativa konsekvenserna som drabbar lantbruk och vår miljö i ett varmare klimat.

Med den varma period vi haft har vi som fiskat gös haft en bra fiske. Gösfisket har som det brukar vid stabilt väder och värme varit extremt bra i år. Många har fiskat gös i Sommen och för ovanlighetens skull har fisket varit lätt där.

Håkan Lindqvist och undertecknad har fiskat nätterna igenom. Trots totalt mörker vid 12.00-02.00 har gösen hittat våra vobbler. Tala om bra mörkerseende. Med de senaste dagarnas mer normala augusti väder lär gösen åter bli svårtrugad.

Båtpimpel efter abborre är ej en dålig ersättning när gösen tjurar ihop. Jag har plockat fram mina båtpimpelspön och knutit nya tafsar. Abborrarna har gillat läget och nappat bra bara man har lokaliserat dem. En hel del letande och testande har det varit och det gångbara djupet har varit 6-10 m. Inget höstfiske ännu. I går måndag blev det en tur på Sommen. Jag hade lovat Göran Edvardsson ett bra abborrfiske. Kalle kom från Kisa och vi tre gav oss ut på sjön utanför Malexander. Solsken och en svag vind det kunde inte bli bättre förhållanden. Efter 1,5 timmes letande hittade vi fisk och humöret var på topp. Göran skrattade och tyckte fisket var fantastiskt. En riktigt lyckad fisketur blev det. Abborrfilé är absolut en delikatess.

Här under kommer lite bilder från den senaste fisketurerna.
Klubbens nästa aktivitet är:
2 September Sommenmästerskap i båtpimpel. 09.00-15.00. Start samhället Sommen  08.00
Nytt för i år är att vi väger in 10 abborrar per person. Högsta sammanlagda vikten av 10 abborrar vinner tävlingen.

OBS! Dammstugugölen erbjuder just nu ett bra fiske enligt ifyllda rapporter. Det finns gott om regnbåge i sjön.

Henry

Håkan med Sommengösar

Pelle med kräftabborre

Göran ser nöjd ut

Kalle börjar fylla påsen med abborrar

Sommenabborre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar