torsdag 2 augusti 2018

Juli -18

Hej! Vi är nu inne i augusti och värmen ger sig ej. Årets juli månad påminner mycket om juli 94.
Vattentemperaturen i våra större sjöar har nått upp till 27-28 grader i ytan vid bleke. Fisket har varit bra för de som fiskat abborre  under hela månaden. Gäddfisket har nog segat ihop med den ökade temperaturen. Några spinnfiskare jag talat med har ej lyckats så värst bra. 8 timmars spinnfiske och ej ett enda hugg säger allt. Några fina rödingar har våra klubbmedlemmar fått i Sommen. Vår sekreterare Håkan Lindqvist fick en välmatad röding på 4,2 kg häromdagen. Grattis!

För egen del har gösfisketet dominerat under juli månad. Värmen har bidragit till ett ovanligt bra fiske och gösen har varit aktiva även under dygnets ljusa timmar. Normal gösfiske under juli brukar vara ett utpräglat kvälls eller nattfiske. Topparna har legat över 6 kg och snittet legat på cirka 4kg.

I helgen skall Håkan Lindqvist och under tecknad vara med på en fisketävling där vi får fotografera och mäta in en fisk av röding, gös, gädda och abborre. Får se om vi har turen med oss. Vi har ju bra sjöar i södra Östergötland för samtliga arter.

Klubbens nästa aktivitet är:
2 September Sommenmästerskap i båtpimpel. 09.00-15.00. Start samhället Sommen  08.00
Nytt för i år är att vi väger in 10 abborrar per person. Högsta sammanlagda vikten av 10 abborrar vinner tävlingen

Bilder från månaden kommer här under.
Henry

Blank sjö


Gös

Gös 80 cm

Solnedgång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar