lördag 25 augusti 2018

Svartån 25 augusti

Hej!
Efter sommarens gös och abborrfiske blev det en tur till Svartån i dag lördag. Bröd spetsat med mäskarom blev betet för dagen. Sarvarna gillade läget och gömde sig som vanligt bland växtligheten.
Ankra 10 m från gräsbankarna och placera betet på 70 cm över 1,5m bottnarna var fångstgivande idag. Ett 50 tal sarvar och lika många mörtar och några björknor och en braxen bestod fångsten av. Några sarvar låg runt kilot men den där storfisksarven ( 1,2 kg) saknades idag.

Som 4 åring metade jag med ett metspö av hassel i sjön Täftaren och lyckades ibland få någon fisk på den alldeles för stora kroken. En 3 krok från en gäddvobbler som med hjälp av min far och en tång omvandlades till en enkelkrok. Att en dags fångst kunde räknas på ena handens fingrar förstår nog de flesta med tanke på den primitiva utrustningen. Fisken plockade enkelt av dyngmasken från kroken.
Detta var sommaren 1961 och utvecklingen har gått framåt sen dess och metet ligger fortfarande i topp vad avser fiskemetod för mig nästan 60 år senare.

Här under kommer bilder från dagen.

Inbjudan till båtpimpeltävlingen ligger här under på bloggen. Vi får hoppas att vinden ej ställer till det.

Henry

Sarv

Sarv


Mört
Björkna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar