måndag 25 februari 2019

24 februari

Hej!
Våren är nog här nu. Våra isar i länet slits hårt just nu. Pimpelfiske från is börjar mer likna starten på säsongen. Gölar och mindre vindskyddade sjöar går endast att beträda. Sommen går öppen i den centrala delen av sjön. Några vikar har lite is kvar som nog ger sig de närmaste dagarna.

Undertecknad har haft sportlov och tillsammans med Göran Edvardsson har vi flängt runt i en jakt efter bärkraftig is. Något dygn med kyla och snöfall förlängde möjligheterna för isfiske. Men snön försvann under eftermiddagen i dag söndag. Fisket har varierat och de små ha dominerat.
Göran stod nog för veckans finaste fångst. Fyra rejäla abborrar på samma tur. Han har pimplat sporadisk i hela sitt liv men efter att han följt med på båtpimpelturer blev isfisket en naturlig fortsättning. Trots träningsvärk har han legat i hela veckan. Hans kommentar häromdagen var. "Så här många hål har jag ej borrat under hela mitt liv"

Idag söndag kväll fick jag inse att isfisket är förbi. Jag fiskade på en västkant i en mindre sjö på eftermiddagen.  Kl 17.15 var det sista hålet borrat. Sånglärkor, sångsvanar, tranor och gäss sträckte förbi. Isen var nu mjuk och den varma västvinden bättrade inte på isen direkt.

Båtfisket får ta över nu. Väl tidigt på säsongen med vädret styr man ej över.

Glöm ej klubbens årsmöte den 30 mars.

Här under kommer bilder från veckan.

Henry

Göran och klunsarna


Solsken och +10 grader


Söndag fm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar