söndag 31 maj 2020

Gäddfestival resultat

Hej!
Solsken och till en början blank sjö var det vid starten. Under dagen tilltog en nordostlig vind. Fisket skulle visa sig vara en aning knepigare än vid tävlingen för en vecka sedan. Där det fanns fisk vid förra tävlingen skulle det visa sig vara fisktomt denna dag.

Totalt 27 båtar fanns på sjön från Asby 11, Norra Vi 7 och Malexander 9. Längsta gädda fick Oskar Fridlund Norra Vi med 97,5 cm. Han kan nu titulera sig Sommenmästare i gäddfiske. Grattis!
Längst i Torpa blev 94 cm. Samma som i Malexander.

Vi på startplats Malexander körde även vårt Km i gäddfiske. Där tre fiskar gällde. Bäst lyckades Håkan Lindqvist och Andreas Ljungblad som med sviten 94, 94 och 71 cm tog vårt Km. Grattis!

Fisket var som sagt var knepigt och flera båtar satt i timtal utan ett pet. Stefan och Erik blev utan gädda men Erik var glad ändå då han fick en trekilos röding på en liten Hi-Lo i ytan. Det skall bara inte gå med tanke på det 14 gradiga vattnet. Men så är ju fisket. Mitt eget fiske var antal mässigt bra men barnkammaren jag hamnade i gav fisk i spannet 60-80 cm. Jag envisades med att följa 5 till 9 m kurvan vilket nog ej var rätt för de större gäddorna i det område jag fiskade i.

Dagens händelse utspelades i Göran och Stevens båt. En fisk fattade tycke för en 22 cm gäddvobbler och tömde hela rullen på lina (150 m) och när Göran väl fick tag i spöt slets knuten av som fäst linan i rullen. Göran fick se sitt livs öring försvinna. I ren desperation ringde han mig och förklarade vad som hänt. Vad skulle man svara? Jag sa att det händer bara en gång i livet och jag lovade bidra med ny lina.

Här under kommer resultatet samt bilder från startplats Malexander.( Ber om ursäkt för textens variation i resultatet Bloggen ha tydligen ballat ur vad avser text

Eventuellt blir det en tävling 24 timmars (12.00-12.00) sista helgen i juni där gös och gädda gäller. Info kommer här på bloggen när jag kollat om intresse finns.

Henry

Klubbmästare Håkan och Andreas


Resultat Km 3 gäddor:

  1. 259 cm  Team Liljebo Håkan Lindqvist och Andreas Ljungblad
  2. 251 cm  Team Jonsson Marcus och Tommy Jonsson
  3. 233 cm  Henry Hermansson
  4. 226 cm  Team Grip Jesper Grip och Emelie Pettersen
  5. 152 cm  Team UTV Göran Edvardsson och Steven Bond
  6. 141 cm  Team Somvik Halllen  Julius Hallen och Robert Lindqvist
  7.   54 cm  Team Slemtub Ingemar Johansson och Jan-Åke Karlsson
  8.     0 cm  Team Bottenappet Stefan Hermansson och Erik Oskarsson
  9.     0 cm

Resultat Gäddfestival 1 gädda.

 1. 94 cm  Team Liljebo Håkan Lindqvist och Andreas Ljungblad
 2. 93 cm  Team Jonsson Marcus och Tommy Jonsson
 3. 92 cm  Team UTV Göran Edvardsson och Steven Bond
 4. 80 cm  Henry Hermansson
 5. 79 cm  Team Grip Jesper Grip och Emelie Pettersen
 6. 74 cm  Team Somvik Halllen  Julius Hallen och Robert Lindqvist
 7. 54 cm  Team Slemtub Ingemar Johansson och Jan-Åke Karlsson
 8.   0 cm  Team Bottenappet Stefan Hermansson och Erik Oskarsson
 9.   0 cm
  

Nöjd Erik med 63 cm röding

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar